OTP Bank: Paritatea centrala va fi de 4,1 – 4,3 lei/euro daca România intra în 2013 în ERM2

 

Daca România ar decide sa adopte moneda europeana în 2015, iar din 2013 ar intra în mecanismul ratelor de schimb 2 (ERM2), paritatea centrala la care va fi mentinut leul va fi de 4,1-4,3 lei/euro, a declarat, pentru Agerpres, Laszlo Diosi, CEO OTP Bank România.

Printre criteriile de convergenta nominala de la Maastricht, pentru adoptarea monedei unice europene, se afla fluctuatia monedei nationale care nu trebuie sa depaseasca +/-15% o paritate centrala, cu cel putin doi ani înainte de adoptarea euro.

Referitor la investitiile straine directe, care au crescut în luna iulie cu 286 milioane euro, Diosi a spus ca exista, în general, o încredere a investitorilor mai stabila în pietele emergente.

Trebuie sa fim constienti de faptul ca pentru o mai mare crestere a ISD este necesara o stabilitate politica si economica”, a afirmat oficialul OTP Bank, citat de Agerpres.

Acesta se astepta sa vada o crestere a inflatiei în luna august pentru ca anul trecut inflatia a mers în jos datorita anului agricol bun, ”prin urmare era o asteptare logica ca aceasta sa creasca”.

Capital.ro

Cuvinte cheie: , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie