Rudele politistilor raniti in misiune pot fi angajate in MAI

 

Plenul Senatului a adoptat, luni, un proiect de lege privind aprobarea OUG 66/2013 pentru modificarea si completarea Legii privind Statutul politistului, prin care rudele politistilor decedati sau raniti în misiune pot fi angajate în MAI.

politia romana igprProiectul de lege de aprobare a Ordonantei de urgenta a Guvernului a fost adoptat cu 98 de voturi „pentru”, 13 „împotriva” si 3 abtineri.

Potrivit proiectului de lege, la cerere, politistul încadrat într-un grad de invaliditate, ca urmare a ranirii acestuia în timpul exercitarii atributiilor de serviciu, poate fi mentinut în activitate în functii de politist în unitati ale MAI.

În plus, la cerere, persoana al carei raport de serviciu a încetat, fiind încadrata într-un grad de invaliditate, ca urmare a ranirii acesteia în timpul sau în legatura cu exercitarea atributiilor de serviciu, poate fi numita fara examen sau concurs în functii de politist.

Ordonanta Guvernului mai prevede, la articolul 37, înmatricularea copiilor aflati în întretinerea politistului încadrat într-un grad de invaliditate în institutiile de învatamânt ale MAI.

De asemenea, copiii aflati în întretinerea politistului decedat sau încadrat într-un grad de invaliditate, precum si sotul sau sotia acestuia, pot fi numiti în functii de politist sau angajati ca personal contractual, fara examen sau concurs, în unitati ale MAI, daca îndeplinesc conditiile legale.

Identificarea functiei, în vederea numirii respective sau a angajarii se face tinând cont de studiile solicitantului si de cerintele postului.

Proiectul de lege a fost adoptat de Senat în calitate de for decizional. mediafax.ro

Cuvinte cheie: , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie