Judecatorii Tribunalului Bucuresti au confirmat mandatul de arestare preventiva emis anterior pe numele lui Vitalie Proca

 

Judecatorii Tribunalului Bucuresti au confirmat luni mandatul de arestare preventiva emis anterior pe numele lui Vitalie Proca, autorul atentatului din cartierul Vitan de anul trecut.

tribunalul-bucurestiMoldoveanul Vitalie Proca a fost adus luni în România de la Moscova, dupa ce a fost dat în urmarire internationala pentru comiterea infractiunii de tentativa de omor calificat si nerespectarea regimului armelor si munitiilor.

Dupa ce a fost adus în România, Vitalie Proca a fost prezentat în fata unui judecator, pentru a fi confirmat mandatul de arestare preventiva emis pe numele sau în data de 18 ianuarie 2013.

Potrivit procurorilor Capitalei, Vitalie Proca a fost angajat de fratii Bogdan si Razvan Mararu sa-l asasineze pe liderul lumii interlope din Piatra Neamt, Ioan Dumitru Mironescu.

Astfel, pe 26 noiembrie 2012, Vitalie Proca s-a deplasat în cartierul Vitan din Bucuresti, în urmarirea lui Ioan Mironescu, însa l-a confundat pe acesta cu un tânar de 26 de ani, Razvan Mircea Isaila, asupra caruia a tras mai multe focuri de arma cu un pistol mitraliera AK 47, în timp ce tânarul îsi parca autoturismul.

Observând ca Razvan Mircea Isaila nu a decedat, Vitalie Proca a coborât din autoturism si, folosind un pistol Makarov, a executat mai multe focuri de arma în directia tânarului.

Procurorii sustin ca fratii Bogdan si Razvan Mararu au luat hotarârea de a-l ucide pe Ioan Mironescu ca act de razbunare, dupa ce acesta a comandat amplasarea, în noaptea de 10 spre 11 ianuarie 2012, a unui dispozitiv exploziv sub autoturismul lui Bogdan Mararu, parcat în apropierea locuintei acestuia din Piatra Neamt. Atentatul a fost dejucat ca urmare a interventiei anchetatorilor.

Fratii Mararu i-au dat lui Vitalie Proca bani si un autoturism marca Audi A6, folosit de acesta la comiterea atentatului din cartierul Vitan, i-au oferit elementele necesare pentru identificarea lui Mironescu si, prin intermediari, au tinut permanent contactul cu Vitalie, anterior si ulterior comiterii faptei.

Dupa atentat, Vitalie Proca a fugit din România, însa a fost prins în Federatia Rusa si încarcerat.

Cu aproximativ un an înainte de savârsirea faptei în România, Vitalie Proca mai comisese o tentativa de omor, în Londra, asupra unui bancher rus, Gherman Gorbuntov, pe care a încercat sa-l omoare în timp ce acesta intra în casa. (AS-autor: Eusebi Manolache, editor: Antonia Nita),  agerpres.ro

 

Cuvinte cheie: , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie