Exista diferente de pret intre magazinele fizice si cele online?

 

Diferenta de pret pentru acelasi produs între magazinele fizice si cele online poate ajunge si la 230 de lei, desi, de cele mai multe ori, retailerii încearca sa pastreze tarife apropiate, potrivit unei analize realizate de Ziarul Financiar, în care au fost urmarite preturile a zece produse electrocasnice si IT folosite în mod curent.

laptop si cardPreturile mai ridicate din magazinele fizice sunt motivate, de obicei, de anumite costuri suplimentare care lipsesc în afacerile online, cum ar fi chiria pe spatiu.

Pe 11 noiembrie, la retailer-ul Altex puteai economisi peste 80 de lei daca îti cumparai online de pe site-ul magazinului televizorul Samsung cu diagonala de 101 cm, un fier de calcat Philips si un cuptor cu microunde Samsung. La Flanco, diferenta ajunge pâna la 150 de lei, iar la Domo produsele comandate online sunt mai ieftine cu aproape 360 de lei decât cele din magazinul fizic.

De asemenea, Domo ocupa, în cazul anumitor produse, prima pozitie atât în clasamentul celor mai ieftine produse, cât si în cel al celor mai scumpe. Mai exact, în magazinul fizic gasim cea mai scumpa masina de spalat Whirlpool si cel mai scump aspirator Philips, iar în magazinul online, cele doua produse au cele mai mici preturi din categorie.

Totodata, pentru achizitionarea unui echipament IT, este recomandat sa se verifice si alte site-uri de profil, precum emag.ro, cel.ro, pcgarage.ro, pcfun.ro sau evomag.ro.

Vezi pe zf.ro tabelul comparator

Cuvinte cheie: , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie