Dan Bitman, audiat ca martor in dosarul de coruptie al fostului ministru al Tineretului, Monica Iacob Ridzi

 

Solistul Dan Bitman, a fost audiat, ca martor, în dosarul de coruptie al fostului ministru al Tineretului, Monica Iacob Ridzi, si a declarat ca a fost solicitat personal de fostul demnitar pentru filmarea unui spot si sustinerea unui concert cu ocazia evenimentelor de Ziua Tineretului.

dan bitmanJudecatorii instantei supreme au audiat, vineri, mai multe persoane în acest caz. Între martori s-a aflat si solistul trupei Holograf, Dan Bitman.

Acesta a aratat în fata judecatorilor ICCJ ca, în luna aprilie 2009, a fost contactat telefonic de fostul ministru Ridzi, care i-a cerut sa-l întâlneasca în Parcul IOR din Capitala pentru discutii.

„Ministrul spunea la întâlnire ca doreste sa faca un spot filmat întainte de ziua de 2 mai. Am filamt, evident, acel spot, împreuna cu doamna ministru si cu înca o persoana. Nu mi s-a oferit si nu am cerut niciun ban pentru acel spot. A fost ceva voluntar în contextul în care eu mi-am dorit sa sustin actiunea ministerului”, a declarat Bitman în fata instantei de judecata.

Acesta a mai aratat în fata judecatorilor ca, ulterior filmarii spotului, a sustinut împreuna cu trupa un concert în cadrul evenimentelor organizate la acea vreme de catre minister.

Întrebat care a fost suma contractului încheiat cu ministerul, Bitman a spus ca nu s-a ocupat în mod direct de negocieri si de perfectarea contractului, persoana însarcinata de catre formatie pentru astfel de activitati fiind George Stirbei, impresarul trupei Holograf.

Bitman a aratat ca suma pentru care trupa a luat parte la evenimentul organizat de minister a fost de 7.500 de euro.

Întrebat de judecatori care a fost numarul estimativ de persoane prezente la acel concert, Bitman a spus ca au fost peste 5.000 de persoane prezente.

La iesirea din sala de judecata, Dan Bitman a spus, raspunzând întrebarilor jurnalistilor, ca spera ca judecatoarele din complet sa se numere între fanele sale si a precizat ca trupa Holograf este cu toate taxele la zi. Întrebat ce a cântat la acel concert, solistul a raspuns: „Sigur s-a cântat inelul, «Ti-am dat un inel», sper sa nu se considere mita”.

„Spotul l-am facut benevol, sa stiti, gratuit, daca va puteti închipui lucrul acesta. Nu am primit niciun inel, nicio spaga, nimic. Am vrut doar sa ajut nu numai ministerul, ci si evenimentul, pentru ca era un eveniment prin care ne promovam si noi si nu am avut nimic împotriva sa apar si eu”, a aratat Bitman.

Fostul ministru al Tineretului si Sportului Monica Iacob-Ridzi si alte 11 persoane au fost trimise în judecata în acest dosar în 3 mai 2011. Catalin Lupasteanu, mediafax.ro

Cuvinte cheie: , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie