Daniel Chitoiu despre posibile masuri de largire a bazei de impozitare: Guvernul nu introduce contributii si impozite pentru drepturi de autor, profesii liberale si PFA

 

Guvernul nu va introduce nici contributii si nici impozite pentru veniturile din drepturi de autor, profesii liberale si persoanele fizice autorizate (PFA), a declarat joi, la finalul sedintei de Guvern, ministrul Finantelor Publice, Daniel Chitoiu, întrebat de presa despre posibile masuri de largire a bazei de impozitare în vederea reducerii cu cinci puncte procentuale a contributiilor sociale (CAS) din a doua jumatate a anului 2014.

Daniel Chitoiu1„Nu vom introduce niciun impozit si nicio taxa suplimentara sa acoperim golul. Îmbunatatirea conformarii voluntare si reducerea evaziunii fiscale sunt suficiente si masurile fiscale luate pâna în momentul de fata aduc plus de venituri”, a precizat ministrul Finantelor Publice, Daniel Chitoiu, potrivit Agerpres.

Premierul Victor Ponta a declarat ca este convins ca angajamentul Guvernului de a reduce CAS din al doilea semestru din 2014 va fi realizat si a explicat ca impozitarea constructiilor speciale este o masura de largire a bazei de impozitare.

„Constructiile speciale, spre deosebire de restul Europei, erau exceptate de la taxa. Niciun cetatean român nu detine vreun bataj, vreun stâlp sau vreo constructie speciala. Acestea apartin diverselor companii si exceptarea lor de la impozite facea parte din categoria scutirilor, deci se mareste baza de impozitare. În acelasi timp, dupa ce s-a luat în calcul o scadere a veniturilor la bugetul de stat în iunie, iulie, august, septembrie, nu s-a mai luat în calcul o crestere în octombrie, care sper sa continue si în noiembrie (…) si o sa avem o crestere de venituri. Avem o crestere (economica – n.a.) care nu a fost luata în calcul – 2,7% este mult peste asteptarile cele mai optimiste, atât ale noastre cât si ale partenerilor internationali”, a precizat seful Executivului. Iulian Tudor, romaniatv.net

Cuvinte cheie: , , , , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie