Procurorul George Margarit, cercetat pentru abuz in serviciu

 

Procurorul George Margarit a fost retinut joi de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie pentru abuz în serviciu si va fi prezentat Curtii de apel Bucuresti cu propunerea de arestare preventiva pentru 29 de zile.

DNAGeorge Margarit este cercetat pentru savârsirea infractiunii de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor, în forma calificata, daca functionarul public a obtinut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial sau nepatrimonial, în forma continuata (10 acte materiale).

Din rezolutia de începere a urmaririi penale întocmita de procurori a rezultat ca, în perioada 2012-2013, inculpatul Margarit, în calitate de procuror în cadrul Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism – Biroul Teritorial Buzau, învestit cu solutionarea a doua dosare penale, nu si-a îndeplinit atributiile de serviciu si a cauzat o vatamare a intereselor legale ale mai multor persoane, obtinând un avantaj patrimonial reprezentând sume de bani si contravaloarea unor bijuterii în cuantum de 406.753 lei, 6.530 euro, 121 USD si 30 lire sterline.

„Inculpatul nu a luat masurile legale privind dispunerea masurilor asiguratorii constând în indisponibilizarea, prin instituirea sechestrului, asupra unor sume de bani si bijuterii ridicate cu ocazia perchezitiilor efectuate la domiciliile persoanelor cercetate în cele doua dosare penale si nu a consemnat pe numele acestora sumele de bani ridicate la perchezitii, sume pe care inculpatul le-a folosit si în acest fel si-a creat un avantaj patrimonial”, arata DNA într-un comunicat al DNA transmis joi AGERPRES.

Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a încuviintat joi retinerea si arestarea preventiva a lui George Margarit, procuror în cadrul Parchetului de pe lânga Judecatoria Buzau.

Solicitarea a fost formulata de Directia Nationala Anticoruptie – Sectia de combatere a infractiunilor conexe infractiunilor de coruptie, pentru infractiuni aflate în competenta acesteia.

„Sectia pentru procurori a CSM a încuviintat – în temeiul art. 42 alin. (2) din Legea nr. 317/2004 privind CSM, republicata, raportat la art. 95 alin. (1) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, republicata – retinerea si arestarea preventiva a învinuitului Margarit George – procuror în cadrul Parchetului de pe lânga Judecatoria Buzau. Solicitarea de încuviintare a retinerii si arestarii preventive a fost prezentata Sectiei pentru procurori a CSM de catre Parchetul de pe lânga Înalta Curte de Casatie si Justitie de catre Directia Nationala Anticoruptie – Sectia de combatere a infractiunilor conexe infractiunilor de coruptie, pentru infractiuni aflate în competenta acesteia”, se arata într-un comunicat al CSM transmis joi AGERPRES.

DIICOT arata, într-un comunicat transmis saptamâna trecuta, ca în 22 octombrie a transmis Sectiei de Urmarire Penala si Criminalistica din cadrul Parchetului de pe lânga Înalta Curte de Casatie si Justitie plângerea penala formulata în temeiul dispozitiilor Codului de procedura penala împotriva procurorului George Margarit sub aspectul savârsirii mai multor infractiuni în legatura cu îndeplinirea atributiilor de serviciu. (AS-autor: Madalina Cochinescu, editor: Antonia Nita), agerpres.ro

Cuvinte cheie: , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie