Programul Rabla 2013: Distribuirea celor 3.000 de tichete valorice incepe joi, 14 noiembrie

 

Administratia Fondului pentru Mediu (AFM) aloca 3.000 de tichete valorice pentru persoanele fizice, în cadrul Programului ‘Rabla 2013’ de stimulare a înnoirii parcului auto national, iar distribuirea catre colectorii validati în program începe pe 14 noiembrie, conform graficului postat pe site-ul institutiei.

Programul RablaRepartizarea tichetelor valorice se va realiza în functie de numarul masinilor mai vechi de zece ani din parcurile auto judetene, conform statisticilor realizate de Directia Regim Permise de Conducere si Înmatriculare a Permiselor.

Distribuirea tichetelor se va face în mod egal între punctele de lucru apartinând colectorilor validati din judetul respectiv. Situatia distribuirii tichetelor în fiecare judet este publicata pe site-ul AFM.

Termenul în care proprietarul unui autovehicul obtine certificatele de distrugere, de radiere si tichetul va fi de cel mult zece zile, precizeaza MMSC.

Persoanele care doresc sa-si achizitioneze un autovehicul nou si detin un tichet valoric îl pot depune la producatorul sau dealer-ul auto acceptat în program, pâna la data de 20 decembrie 2013. Nota de înscriere pentru achizitionarea unui autovehicul nou de la un producator sau dealer validat este valabila pâna la data de 23 decembrie 2013.

Persoanele fizice care doresc sa participe la Programul ‘Rabla 2013’ pot accesa site-ul AFM, unde pot consulta lista colectorilor validati, precum si pe cea a producatorilor/dealerilor autorizati sa participe în 2013 la Programul de stimulare a înnoirii Parcului auto national.

De asemenea, Administratia Fondului pentru Mediu a finalizat analiza dosarelor depuse de persoanele juridice si institutiile publice în cadrul Programului de stimulare a înnoirii Parcului auto national 2013.

În sesiunea desfasurata în perioada 10 iunie – 31 octombrie 2013, au fost depuse 1.451 cereri de finantare, dintre care 643 au fost acceptate pentru 1.670 autovehicule, cu o suma aprobata de 10.864.500 lei. Lista persoanelor juridice si a institutiilor publice acceptate sau respinse în Program este publicata pe site-ul AFM.

Persoanele juridice si institutiile publice respinse au posibilitatea sa depuna contestatii, în termen de cel mult cinci zile lucratoare de la data comunicarii rezultatelor.

În 2013, se va utiliza un singur tichet valoric pentru achizitionarea unui autovehicul nou, iar valoarea acestuia este de 6.500 de lei. Cumularea eco-tichetului cu tichetul ‘Rabla’ este posibila în cazul achizitionarii unui autovehicul electric.

Pentru stimularea achizitionarii autovehiculelor cât mai prietenoase cu mediul, se ofera posibilitatea acordarii, pe lânga prima de casare, a unui eco-bonus în valoare de 500 lei pentru achizitionarea unui autovehicul nou, încadrat în norma de poluare Euro 6, achizitionarea unui autovehicul nou, al carui motor genereaza o cantitate de emisii de CO2 mai mica de 100 grame/kilometru sau achizitionarea unui autovehicul nou cu sistem de propulsie hibrid.

La achizitionarea unui autovehicul nou, cu sistem de propulsie hibrid, se poate acorda, pe lânga prima de casare, o reducere în cuantum de maximum 1.000 lei, rezultata prin cumulul a cel mult doua eco-bonusuri.(AS – autor: Daniel Cocoru, editor: Oana Tilica), agerpres.ro

Cuvinte cheie: , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie