Preluarea Petrom Distributie Gaze de catre Ligatne a fost avizata de Consiliul Concurentei

 

Consiliul Concurentei a aprobat preluarea Petrom Distributie Gaze de catre Ligatne Bucuresti, firma detinuta de fondul ceh de investitii PPF Investments.

consiliul concurentei„Se emite prezenta decizie de neobiectiune privind concentrarea economica realizata de Ligatne Bucuresti prin dobândirea controlului unic asupra Petrom Distributie Gaze Bucuresti, constatându-se ca, desi operatiunea notificata cade sub incidenta legii, nu exista îndoieli serioase privind compatibilitatea cu un mediu concurential normal”, potrivit Consiliului Concurentei.

OMV Petrom a anuntat în luna iulie ca a vândut participatia de 99,99% pe care o detinea în firma Petrom Distributie Gaze catre Ligatne, iesind astfel de pe segmentul distributiei de gaze catre consumatorii finali. Compania se va concentra în continuare pe furnizarea de gaze catre clientii comerciali si industriali.

Ligatne controleaza în România grupul de firme Gaz Sud si Grup Dezvoltare Retele. Cele doua firme au fost înfiintate în 2001 si au peste 22.000 de clienti, în zone limitrofe Bucurestiului si în orase precum Rosiorii de Vede si Siret.

Petrom Distributie Gaze a facut parte din grupul OMV Petrom, controlat de grupul austriac OMV, si are ca obiect de activitate principal distributia combustibililor gazosi prin conducte.

La sfârsitul anului trecut, reteaua Petrom Distributie Gaze avea o lungime totala de circa 1.000 kilometri si deservea peste 21.000 de clienti, în principal localizati în zonele învecinate oraselor Bucuresti si Timisoara. economica.net

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie