Laura Codruta Kovesi propusa la sefia DNA de catre USL

 

Liderii USL au discutat la reuniunea de la Murighiol si despre situatia de la Parchetul General si DNA. Conform dcnews, participantii ar fi convenit pentru sustinerea propunerii ca Laura Codruta Kovesi sa preia sefia DNA, în conditiile în care lui Daniel Morar i-a expirat mandatul si este delegat sa conduca pâna la o noua propunere a ministrului Justitiei care va trece de Consiliul Superior al Magistraturii si presedintele Traian Basescu.

Codruta Kovesi, Foto: Avertismentul.ro

Conform sursei citate, acordul USL pentru Kovesi ar demonstra ca Uniunea nu încearca sa subordoneze Justitia si ar fi un argument pentru partenerii europeni si americani ca România respecta valorile democratice.

Laura Codruta Kovesi, aflata din septembrie 2006 în functia de procuror general, a fost apreciata atât de oficialii europeni cât si de cei americani pentru evolutia Parchetelor si reforma în domeniu. Propunerea ei ar avea mari sanse sa treaca rapid de CSM, iar presedintele Traian Basescu nu ar avea motive sa refuze semnarea decretului de validare în functie. Pe de alta parte, liderii USL au apreciat ca Daniel Morar este mult prea apropiat de Traian Basescu si se vor opune unei noi numiri a acestuia, mai ales ca legea nu îi permite un al treilea mandat.

Mandatul lui Kovesi expira pe 2 octombrie, 2012. Dupa vacantarea postului de Procuror General, functia este preluata interimar de prim-adjunctul Marius Iacob, pâna la definitivarea procedurilor de numire a unui procuror general.

Realitatea.net.ro

Cuvinte cheie: , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie