3 ani si 4 luni de inchisoare cu executare pentru presedintele CJ Arges, Constantin Nicolescu

 

Presedintele Consiliului Judetean Arges, Constantin Nicolescu, a fost condamnat luni la trei ani si patru luni de închisoare cu executare de magistratii Curtii de Apel Bucuresti, care au admis astfel apelul procurorilor la decizia Tribunalului Bucuresti care îl condamnase pe Nicolescu la un an de închisoare cu suspendare pentru fapte de coruptie.

constantin nicolescu1Potrivit deciziei CAB, lui Constantin Nicolescu îi vor fi interzise timp de doi ani mai multe drepturi, printre care acela de a alege si a fi ales, si îi va fi confiscata suma de 66.518 lei primita ca mita de la Gheorghe Cornel Penescu.
În plus, Constantin Nicolescu a fost obligat la plata 17.000 lei cheltuieli judiciare catre stat, iar inculpatii Popa Ion, Nicut Gheorghe, Stefan Ion, Despan Florian, Andrei Calin Ioan, Nicolae Ion, Dumitrache Gheorghe, Mircea Tudor si Grigore Dobre, la plata sumei de câte 3.500 lei.
Cornel Penescu a ramas cu pedeapsa stabilita de Tribunalul Bucuresti, respectiv noua luni de închisoare cu suspendare.
Decizia poate fi atacata cu recurs la Înalta Curte de Casatie si Justitie (ÎCCJ).
Fostul primar al municipiului Curtea de Arges Gheorghe Nicut a fost condamnat luni la o pedeapsa de trei ani si patru luni închisoare si doi ani interzicerea unor drepturi, cu suspendarea executarii pedepsei sub supraveghere, pe un termen de încercare de cinci ani si patru luni.
De asemenea, primarul municipiului Câmpulung Muscel Calin Ioan Andrei a fost condamnat la o pedeapsa de trei ani si patru luni închisoare si doi ani interzicerea unor drepturi cu suspendarea executarii pedepsei sub supraveghere, pe un termen de încercare de cinci ani si patru luni.
Aceeasi pedeapsa a mai primit-o Ion Stefan, primarul comunei Budeasa, Florian Despan, director executiv al Directiei pentru Integrare Europeana si Dezvoltare Regionala din cadrul CJ Arges si Dobre Grigore, asociat si administrator la SC Zeus SA Pitesti.

Citeste mai departe pe agerpres.ro

Cuvinte cheie: , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie