Ce se intimpla cu cartierul ANL Henri Coanda?

 

Agentia Nationala pentru Locuinte (ANL) trebuia sa predea, în urma cu sapte ani, 1.100 de vile într-un cartier din nordul Bucurestiului promovat drept un nou stil de viata: Henri Coanda. Astazi, râvnit mai este doar terenul de 119 hectare plasat într-o zona considerata de lux a Capitalei.

Una dintre cele mai mari probleme care a condus la oprirea lucrarilor de constructie la cartierul ANL au fost cererile de retrocedare de teren. Aceasta situatie pare ca s-a rezolvat la sfârsitul anului trecut, când judecatorii Curtii de Apel Bucuresti l-au condamnat la 16 ani de închisoare cu executare pe revendicatorul terenurilor, Radu Ioan Fotino, acuzat de înselaciune prin afaceri cu terenuri, instanta majorând cu un an pedeapsa aplicata la fond.

Pe lânga problema retrocedarilor au mai aparut lipsa utilitatilor si a infrastructurii. Giganticul teren este împartit între Bucuresti si orasul Voluntari, iar administratiile locale par ca nu se pot pune de acord pe problema utilitatilor.

Exista semnale ca se va rezolva pâna la urma. E o problema care treneaza de mult prea mult timp. Problemele juridice legate de teren s-au rezolvat. Problema Henri Coanda a fost plimbata ca un cartof fierbinte de fiecare guvernare de la primarie la constructor. Primaria Bucuresti va trebui sa vina cu utilitatile si Voluntari la fel, dar resursele sunt diferite. Enel este deja acolo, tot cu scandal, obligat de instante“, spune Cosmin Ilina, noul director general al ANL.

Oricare ar fi deznodamântul acestui proiect, el va ramâne un simbol al modului în care a evoluat piata imobiliara din România. Terenurile cu probleme juridice, lipsa utilitatilor si a infrastructurii ramân înca o problema reala a acestui sector economic.

Urzica Alexandru, Capital.ro

Cuvinte cheie: , , , , , , , ,

 

1 comentariu

  1. Boloboc spune:

    Cate minciuni !!! Cosmin-Ion ILINA, habar nu are de constructii si nu a fost director decat in firme unde a incurajat munca la negru si a eludat taxele guvernamentale. Avea o companie care organiza nunti si botezuri, mai bine ramanea la ce a invatat. ILINA este un corupt care dupa marirea TVA ului la 24% a ordonat munca la negru. Propulsorul lui este penalul de Daniel George Tudor, apropiat PNL, un evazionist si camatar, care l-a propulsat pe ILINA in PNL ca : 1) consilier general Primaria Capitalei si 2 ) director ANL ! Specialitatea lui ILINA este offshore-uri in CIPRU si spalare de bani pentru TUDOR ! Vai de ANL cu asa un incopetent ! Nu rezista nici 3 luni !

Adaugă părerea ta


 

Distribuie