Remus Vulpescu, audiat la DNA, in dosarul Hidroelectrica

 

Remus Vulpescu, directorul de cabinet al ministrului Finantelor Publice, Daniel Chitoiu, s-a prezentat joi la Directia Nationala Anticoruptie pentru a fi audiat în dosarul Hidroelectrica.

Remus Vulpescu

Remus Vulpescu

Remus Vulpescu are calitatea de denuntator în acest dosar.

La intrarea în sediul DNA, Remus Vulpescu a spus ca nu doreste sa faca niciun comentariu despre dosarul Hidroelectrica.

Întrebat daca a facut o întelegere cu procurorii DNA pentru a scapa de un alt dosar aflat la DIICOT, în care a fost reclamat pentru subminarea economiei nationale în legatura cu deschiderea procedurii insolventei Hidroelectrica, Remus Vulpescu a spus ca nu doreste sa fie comenteze „aceste imagini din filme americane”.

Tot la DNA se afla si ministrul delegat pentru Energie, Constantin Nita.

În acest dosar au fost arestati Ioan Mihaila, membru în Consiliul de Supraveghere al SC Hidroelectrica SA si Eugen Bradean, consilierul lui Constantin Nita.

Potrivit DNA, în luna octombrie, Ioan Mihaila i-a promis lui Remus Vulpescu, membru în Consiliul de Supraveghere al SC Hidroelectrica SA, suma de 1,4 milioane euro pentru ca acesta din urma, în exercitarea atributiilor de serviciu, sa voteze favorabil încheierea de catre Hidroelectrica a unui contract bilateral pe patru ani de vânzare a energiei electrice catre firma „Energon Power and Gas” din Cluj, pentru cantitatea de 7.012.800 MWh (1.157.112.000 lei – aproximativ 262.980.000 euro), acestea reprezentând conditii defavorabile pentru societatea în cauza.

DNA sustine ca promisiunea de dare de mita s-a facut cu ajutorul lui Bradean, iar suma promisa urma a fi disimulata sub aparenta unui contract de comision care ar fi fost încheiat de o firma off-shore si firma achizitoare a energiei electrice.

„Potrivit actului constitutiv al companiei Hidroelectrica, puterea de decizie este repartizata între Adunarea Generala a Actionarilor, Consiliul de Supraveghere si Directorat. Astfel, toate contractele de vânzare a energiei electrice peste cantitatea totala contractata de 500 Giga Watti Ora (Ghw) trebuie aprobate în Consiliul de Supraveghere, din care facea parte Ioan Mihaila. Asemenea contracte sunt supuse anterior avizarii Directoratului din care facea parte si Eugen Bradean”, sustin procurorii anticoruptie.(A – autor: Eusebi Manolache, editor: Mihai Simionescu), agerpres.ro

Cuvinte cheie: , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie