Constestatia presedintelui Traian Basescu privind legea care reglementeaza reprezentarea Romaniei la Consiliul European a fost respinsa de Curtea Constitutionala

 

Curtea Constitutionala a respins, miercuri, cu majoritate de voturi, constestatia formulata de presedintele Traian Basescu privind legea care reglementeaza reprezentarea României la Consiliul European.

curtea constitutionalaAnuntul a fost facut, miercuri, de presedintele Curtii, Augustin Zegrean.

Acesta a precizat ca sesizarea formulata de presedintele Traian Basescu a fost respinsa ca nefondata si neîntemeiata, decizia fiind luata cu majoritate de voturi.

Seful statului a contestat atributul Parlamentului de a se implica în definirea mandatului Guvernului la Consiliul European, precizând ca presedintele ar trebui sa fie instanta care stabileste acest mandat.

Presedintele Traian Basescu a trimis Curtii Constitutionale, în octombrie, o sesizare de neconstitutionalitate asupra Legii privind cooperarea dintre Parlament si Guvern în domeniul afacerilor europene, care se refera la reprezentarea la Consiliul European.

În sesizarea presedintelui se arata ca unele prevederi ale legii „sunt neconstitutionale deoarece contravin Art. 80 alin. (1), coroborat cu Art. 91 si Art. 148 alin. (4) din Constitutia României, republicata, în ceea ce priveste dreptul Presedintelui României, în calitate de sef al statului si conducator al politicii externe a statului român de a emite mandate de reprezentare la Consiliul European, atunci când considera necesar, fara alte conditionari din partea puterii legislative sau executive”. Andi Manciu, mediafax.ro

Cuvinte cheie: , , , , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie