Agentia Nationala de Integritate a stabilit ca judecatoarea Antonela Costache nu poate justifica aproximativ 160.000 euro

 

Agentia Nationala de Integritate a stabilit ca judecatoarea Antonela Costache, de la Tribunalul Bucuresti, nu poate justifica suma de 707.925 lei (aproximativ 159.442 euro), reprezentând o diferenta nejustificata între averea dobândita si veniturile realizate împreuna cu familia, în perioada exercitarii functiei de magistrat, octombrie 1996 – 31 decembrie 2012.

agentia nationala de integritateAntonela Costache, în prezent suspendata din functia de judecator, este trimisa în judecata, în stare de arest preventiv, pentru luare de mita si trafic de influenta.

Potrivit unui comunicat al ANI emis marti, inspectorii de integritate au identificat elemente privind posibila încalcare a legislatiei fiscale de catre Constantin Costache (fostul sot al judecatoarei) cu privire la veniturile obtinute conform extraselor bancare si nedeclararea la Administratia Finantelor Publice.

ANI a sesizat Comisia de cercetare a averilor din cadrul Curtii de Apel Bucuresti, în vederea începerii actiunii de control cu privire la modificarile patrimoniale intervenite si veniturile realizate de Antonela Costache.

De asemenea, ANI a sesizat si Agentia Nationala de Administrare Fiscala în vederea stabilirii obligatiilor fiscale referitoare la veniturile realizate de fostul sot al persoanei evaluate.  (AS-autor: Eusebi Manolache, editor: Antonia Nita), agerpres.ro

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie