Petru Constantin Luhan: Profesiile liberale din Romania trebuie sa-si ofere serviciile la nivel european

 

Petru Constantin Luhan, membru al Parlamentului European, a mentionat in discursul sau in cadrul Conferintei UPLR cu tema „Conditia profesionistului liberal in societatea romaneasca- perspectiva asociatiilor membre” urmatoarele:

Petru Constantin Luhan, membru al Parlamentului European

Petru Constantin Luhan, membru al Parlamentului European

Profesiile liberale reprezinta elita profesiilor din tara noastra. Reglementarea profesiilor liberale in statutul de membru al UE reprezinta o competenta nationala. Daca profesionistul vrea sa lucreze in UE atunci tine de competenta UE. In acest moment 9 state membre al UE pun piedici liber profesionistilor din tara noastra in a-si exercita profesia in tarile uniunii.
Directiva 36/2005 este foarte controversata pentru ca exista prevederi de protectionism din partea tarilor din vestul Europei.
Avem somaj in crestere,nu se gaseste solutia, si avem cerere pe piata muncii care nu este acoperita. Este un paradox care inca nu este explicat.
Exista o lipsa de corelare intre sistemul educational si piata fortei de munca din UE.
Profesiile liberale din Romania trebuie sa-si ofere serviciile la nivel european.
E bine sa va implicati in elaborarea cadrului legislativ cu privire la profesiile liberale si sa va faceti ascultata vocea.”
I.T.F

Cuvinte cheie: , , , , ,

 

1 comentariu

  1. gaza doinita spune:

    daca sunt recunoscute profesiile liberale inafara, e super bine… paradox…in ceea ce priveste serviciile medicale…inafara daca as fi efectuat o operatie , mi se spune ca mi s ar fi decontat pe asigurare,iar in tara-cass imi refuza decontarea… ce parere aveti? cica oriunde inafara, dar in tara nu,de ce?…e vorba de o operatie la care s a folosit un sistem de sustinere a coloanei, in valoare de aproape 2000 de euro! poate nu stiu eu unde sa ma adresez…

Adaugă părerea ta


 

Distribuie