AGA Tarom a decis revocarea din functie a tuturor membrilor Consiliului de Administratie. Ministerul Transporturilor a numit o noua conducere

 

Adunarea Generala a Actionarilor Tarom a decis astazi sa-i revoce din functie pe toti membrii Consiliului de Administratie al companiei si sa numeasca o noua conducere. Decizia vine în urma conflictului care a loc de mai multe luni în Tarom între managerul privat Christian Heinzmann si Consiliul de Administratie, condus de Dan Pascariu.

tarom logoConsiliul de Administratie revocat a fost format din Dan Pascariu, Valentin Macec, Ciprian Ladunca, Marius Ghenea si Dumitru Prunariu.

„Revocarea tututor membrilor CA s-a facut deoarece au încalcat statutul si mandatul când au decis reducerea mandatului directorului executiv de la 4 ani la un an (…) Se considera ca afirmatiile din presa membrilor CA au adus grave prejudicii imaginii companiei”, a declarat Teodora Trandafir, purtator de cuvânt al Ministerului Transporturilor, într-o conferinta de presa.

Noul Consiliu de Administratie al Tarom este format din Dante Stein, consilier al premierului, Manuel Donescu, secretar de stat în Ministerul transporturilor, Florin Luca, consultant bancar, Bogdan Speteanu, de la BCR Leasing, si Razvan Filipescu, presedintele Autoritatii Nationale pentru Turism (ANT).

În prima sedinta a CA va fi ales si noul presedinte al Consiliului de Administratie dintre cei cinci noi membri.

Purtatorul de cuvânt a mai spus ca ministerul a propus noului CA al Tarom sa analizeze în perioada urmatoare activitatea presedintelui executiv al Tarom, Christian Heinzmann si modul în care acesta si-a îndeplinit atributiile.

„Ministerul Transporturilor nu are nici o pozitie pro nici una contra asupra mandatului domnului Heinzmann. Se va face o evaluare de catre noul CA, iar obiectivul este ca tarom sa intre în parametri normali”, a adaugat Trandafir.

Marius Ghenea: „Acum am aflat, de la televizor, ca am fost demis“ Membrii CA ai Tarom sunt stupefiati de aceasta demitere. Unul dintre ei, Marius Ghenea, spune ca a aflat din transmisiile în direct la TV ale conferintei de presa de la Ministerul Transporturilor ca a fost destituit.

„Ma astept la o motivatie rezonabila pentru o astfel de masura. Nu mi s-a comunicat nimic în legatura cu aceasta demitere, acum aflu, de la televizor. Cred ca nici ceilalti membri ai CA nu au fost anuntati, înainte de aceasta conferinta de presa, ca vor fi destituiti“, a spus Marius Ghenea, la Realitatea TV. Adina Vlad, adevarul.ro

Cuvinte cheie: , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie