Compania Tarom are o noua conducere – surse

 

Compania TAROM are o noua conducere începând de astazi, potrivit unor surse din Ministerul Transporturilor. Belgianul Christian Heinzmann, al carui mandat a fost scurtat de la patru ani la 12 luni, a parasit compania, functia lui fiind ocupata, în prezent, de directorul de marketing Silvia Columb.

Avion taromPotrivit surselor CAPITAL, la finele saptamânii trecute, membrii Consiliului de Administrasie al Tarom au hotarât sa nu-i mai prelungeasca mandatul CEO-ului, Christian Heinzmann, care expira la data de 19 noiembrie a.c., dupa ce în vara acestui an, mandatul i-a fost redus la doar 12 luni.

La jumatatea lunii noiembrie expira si mandatul directorului financiar, Michael Moriaty.

Astfel, membrii CA au decis sa organizeze un nou proces de recrutare de management, fiind vizate urmatoarele functii: director general – CEO, director financiar – CFO, director de operatiuni – COO si director comercial – CCO.

Termenul limita pentru depunerea candidaturilor este 30 noiembrie, potrivit mediafax.ro.

Capital.ro a scris în urma cu doua saptamâni ca Nicolae Demetriade si-a depus demisia din functia de director executiv, iar seful CA, Dan Pascariu urma sa fie revocat din functie de catre AGA. Si ministrul transporturilor, Ramoa Manescu, declara la acea data ca vor fi facute schimbari la conducerea companiei.

‘Eu pot sa va spun ca, din câte stiu, o sedinta a AGA va avea loc, a avut loc acum ceva timp, a analizat situatia, iar la urmatoarea sedinta a actionarilor eu stiu ca trebuie sa se ia o hotarâre în sensul reformarii, restructurarii, în sensul unor schimbari la Tarom. Daca aceasta sedinta va hotarî ca domnul Heinzmann trebuie sa-si continue mandatul, atunci el îsi va continua mandatul, are un contract de mandat si un plan de management pe care trebuie le sa implementeze. Dar pentru a putea implementa acest plan, el trebuie sa aiba suportul Consiliului de Administratie. Nu se poate ca managerul sa traga într-o directie si Consiliul de Administratie în alta directie. Este împotriva firii si cineva trebuie sa faca un compromis’, a spus Ramona Manescu, întrebata ce se întâmpla la nivelul conducerii Tarom.

Ea a confirmat faptul ca Nicolae Demetriade si-a dat demisia si a aratat ca o schimbare în conducerea TAROM este necesara pentru ca operatorul aerian sa-si redobândeasca pozitia de jucator important la nivel regional.

‘Din câte am înteles, domnul Demetriade a transmis demisia sa. Pe mine cel mai mult ma intereseaza ca aceasta companie, TAROM, sa ramâna ceea ce a fost, un brand pentru România, foarte bine conectata la nivel international. Daca pâna acum acest lucru nu s-a întâmplat, din motivele pe care foarte bine le cunoasteti, conflictul între Consiliul de Administratie si domnul Heizmann, eu sper ca o schimbare sa fie benefica Taromului’, adaugat ea.

De unde a pornit scandalul la Tarom

Tarom este prima companie de stat care a avut manager privat. Însa compania a reusit sa bifeze si primul esec al programului „CEO la stat”. Heinrich Vystoupil a renuntat însa la functie la doar o saptamâna de la numire pe motiv ca nu exista o viziune comuna cu membrii CA. I-a urmat belgianul Christian Heinzmann (n.r. – fost presedinte al Luxair), al carui mandat de trei ani a fost scurtat si urmeaza sa expire la 19 noiembrie 2013. Imediat dupa anunt, în vara acestui an, Heinzmann a declarat ca a fost fortat de Dan Pascariu, seful CA al TAROM, sa accepte mandatul scurtat. În caz contrar, va fi demis. Practic, mandatul sau a fost redus de la patru ani la un an. A urmat un real scandal, în care belgianul a declarat public motivele care l-au condus la aceasta situatie. „În general, nu am prea multe contacte cu CA-ul. Dar e un mix. Eu ma ocup de managementul de zi cu zi. Avem opinii diferite. Uneori ei spun lucruri cu care nu sunt de acord“, a spus atunci Heinzmann. Si povestea de la TAROM e departe de a se fi încheiat, scria capital în urma cu doua saptamâni.În octombrie, Heinzmann a avut mai multe întâlniri cu reprezentanti ai Ministerului Transporturilor, inclusiv cu Ramona Manescu, pentru a stabili daca va mai ramâne în functie sau nu dupa data de 19 noiembrie 2013. Ana-Maria Smadeanu, capital.ro

Cuvinte cheie: , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie