Retailerul Leonardo intra pe piata low-cost cu imbracaminte, electronice si alimente

 

Retailerul Leonardo deschide luna viitoare, la Oradea, un nou magazin de tip discount, cu îmbracaminte, electronice si alimente la preturi mici.

leonardoCompania sora a retailerului Leonrado, Stockhouse, va deschide luna viitoare în centrul comercial ERA Shopping Park Oradea un magazin pe o suprafata de 4.500 de mp, unde vor fi comercializate articole de îmbracaminte, electronice si produse alimentare la preturi mici.

„Piata o cere. Într-un oras ca Oradea, unde pe o strada sunt 10 magazine second-hand, înseamna ca exista cerere. Noi nu vrem sa vindem produse second-hand. Aducem marfa regulat, de la diverse fabrici din Asia, Europa, SUA. Din Asia aducem stocuri la un pret foarte jos”, a declarat pentru ECONOMICA.NET, Laurentiu Ochiulet, director de marketing si expansiune la Leonardo.

Daca primul magazin Stockhouse din Oradea va înregistra rezultate pozitive, compania va deschide astfel de magazine si în alte orase.

Planurile companiei de a deschide un magazin de tip discount nu sunt noi. „Cam de mai bine de un an studiem piata si aveam în plan sa deschide. Am asteptat intrarea retailerului german KiK, care ne-ar fi oprit din dezvoltare. Dar nu au mai venit si am decis sa deschidem. Daca la un moment dat o sa intre pe piata din România, o sa ne gaseasca pe noi. Stockhouse nu se aseamana cu Kik, poate doar ca layout si ca nivel de pret, dar noi avem o gama diversa de produse”, a mai declarat pentru ECONOMICA.NET, Ochiulet.

În 2011 au aparut informatii neoficiale cum ca retailerul german KiK ar urma sa deschida un magazin în Sibiu Shopping City, detinut de fondul de investitii Argo Real Estate.

KiK este un discounter care comercializeaza haine, fondat în 1994 si detinut de concernul Tengelmann Group, cel care a vândut reteaua de magazine Plus celor de la Lidl. În România, Tengelmann este prezent prin reteaua OBI.

Reteaua KiK este formata din mai mult de 3.000 de magazine în Germania, Austria, Slovenia, Slovacia, Republica Ceha, Ungaria, Croatia, Polonia si Olanda.

Leonardo deschide si magazin de mobila

Tot în cadrul ERA Shopping Park, acolo unde este deschis de mult timp un magazin Leonardo, va fi deschis si un magazin Studio Blue, care va avea mai mult accesorii, decoratiuni de casa, dar si mobiler comercial, nu doar pentru locuinte.

În actionariatul fabricii de mobila Sudio Blue se regasesc si actionari ai Leonardo. Fabrica functioneaza de ani buni si producea în principal mobilier comercial pentru magazinele Leonardo. În prima faza, magazinul va functiona si ca showroom, iar daca vânzarile merg bine, si acest concept de magazin ar putea fi extins în alte orase din tara.

Reteaua de încaltaminte Leornado numara 97 de magazine în 57 de orase din România, din care 12 sunt în Bucuresti. Retailerul a intrat în insolventa la mijlocul anului 2009 si intra în ultimul an de reorganizare, de care se ocupa Casa de Insolventa Transilvania. Anul trecut, Leonardo a înregistrat o cifra de afaceri de aproape 50 de milioane de euro, la jumatate fata de 2009 si o pierdere de 6,2 milioane de euro, cu mult sub pierderea de peste 50 de milioane de euro înregistrata la sfâritul anului 2009. Andrada Ghira, economica.net

Cuvinte cheie: , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie