Veniturile Metrorex vor creste cu aproximativ 5 milioane de euro dupa scumpirile anuntate

 

Scumpirea calatoriilor cu metroul va avea ca efect o crestere lunara a veniturilor Metrorex de aproximativ 5 mil. lei, potrivit datelor companiei. Odata cu aceasta ajustare, reprezentantii companiei au anuntat ca ”au în vedere si asigurarea de raspundere civila generala pentru prejudicii produse calatorilor în caz de accidente / incidente feroviare”.

metrorexAplicarea noilor tarife se va realiza în cursul lunii noiembrie 2013, la trei zile dupa publicarea în Monitorul Oficial a actului normativ de aprobare. Potrivit companiei, aceasta masura ”este în conformitate cu legislatia în vigoare: Ordonanta de Urgenta nr. 57/2011 pentru abrogarea unor pozitii din anexa la Ordonanta de Urgenta nr.36/2001 privind regimul preturilor si tarifelor reglementate, care se stabilesc cu avizul Oficiului Concurentei, precum si pentru aprobarea unor masuri cu privire la ajustarea tarifelor de calatorie cu metroul si de transport  feroviar, tarifele de calatorie cu metroul si de transport feroviar de calatori vor fi ajustate prin Ordin al Ministrului Transporturilor, în conditiile legii”.

Cartelele de calatorie achizitionate pâna în ziua precedenta aplicarii noilor tarife pot fi utilizate pâna la terminarea numarului de calatorii sau expirarea duratei de valabilitate înscrisa pe cartela la data achizitiei. Practic, tarifele pentru calatoria cu metroul vor creste undeva între cu 25% si 33%, în functie de tipul de cartela. Astfel, o cartela cu doua calatorii va fi cu 25% mai scumpa si va costa 5 lei, comparativ cu 4 lei în prezent, în timp ce cea cu zece calatorii va avea un tarif mai mare cu 33%, de 20 de lei, fata de 15 lei în prezent.

De asemenea, abonamentul saptamânal cu numar nelimitat de calatorii va costa 25 de lei, fata de 20 de lei (plus 25%), în timp ce abonamentul lunar cu numar nelimitat de calatorii va costa 75 de lei, fata de 60 de lei în prezent, adica un plus 25%. Abonamentul lunar cu 62 de calatorii se va scumpi cu 30%, pâna la 65 de lei, de la 50 lei în prezent, iar abonamentul de o zi va fi mai scump cu 33% si va costa 8 lei, fata de 6 lei în prezent. Ilinca Pop, capital.ro

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie