Erorile premierului Victor Ponta baga spaima in pensionari

 

Premierul a reusit de doua ori într-o saptamâna sa-i sperie pe batrâni: luni anuntase ca nu sunt bani pentru indexarea tuturor pensiilor; ieri, ca va trebui sa recalculeze toate pensiile din 2011 încoace.

victor ponta11Premierul Victor Ponta i-a bagat în sperieti, ieri, pentru câteva minute, pe toti pensionarii din România. Aflat într-o vizita de lucru la Gaesti, premierul a transmis presei indignarea sa fata de o decizie a Curtii Constitutionale: „Îmi este aproape confirmat ca va trebui sa recalculam pensiile din 2011 încoace, ceea ce e o nebunie. E vorba de pensiile taiate de guvernul Boc. Mi se par absolut o nebunie, dar ma rog, daca asta e decizia, asa o sa facem. Nu stim în acest moment ce a decis exact Curtea”, a afirmat Victor Ponta.

Premierul a fost corectat de jurnalisti, care i-au atras atentia ca decizia CCR privind ordonanta 1/2013 de modificare a sistemului de pensii se aplica doar persoanelor al caror drept la pensie s-a deschis dupa data intrarii în vigoare a ordonantei. Premierul nici nu a clipit si s-a repliat rapid. „Ma bucur ca s-au mai gândit înca o data. Poate dau rectificare sa ne spuna si ce lege a insolventei avem acum.(…)Nu poti sa iei decizii asa, sa arunci tara în aer si pe urma sa spui am dat o rectificare”, a mai spus premierul.

Corectat si de Mariana Câmpeanu

Luni, premierul le dadea alte vesti proaste pensionarilor, anuntându-i ca în 2014 nu va indexa cu 3,75% toate pensiile. Tras de mâneca de ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu, premierul Ponta a revenit asupra declaratiei. „A fost o eroare a mea în sensul ca ma refeream la indexarea salariilor si am spus din greseala si pensii. Doamna ministru Câmpeanu m-a sunat imediat si mi-a reamintit ca avem o decizie a Curtii Constitutionale, pensiile sunt bazate pe contributii si nu poti sa le opresti, sa le îngheti pe cele mari ca sa le cresti doar pe cele mici”, a explicat el. Andreea Udrea, evz.ro

Cuvinte cheie: , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie