Pierderi masive pentru Central European Media Enterprises Ltd., companie care detine Pro TV

 

Central European Media Enterprises Ltd., compania care are PRO TV în România, si-a publicat rezultatele financiare atât pentru trimestrul încheiat pe data de 30 septembrie, cât si pentru primele 9 luni ale acestui an. Pierderile s-au adâncit.

ProTvConform comunicatului CME, la care a fost sef Adrian Sârbu pâna în august 2013, grupul a realizat un venit net trimestrial de 135,8 milioane de dolari, în scadere fata de perioada similara a anului trecut (140,1 milioane de dolari). Pierderea neta trimestriala s-a ridicat la 23,3 milioane de dolari, fata de cele 32,6 milioane de dolari cât fusese în perioada similara a anului trecut.

Venitul net la 9 luni au fost de 453,1 milioane de dolari, în scadere fata de perioada similara a lui 2012 când se ridicasera la 518,7 milioane de dolari.

Pierderea neta la 9 luni a explodat la 173,3 milioane de dolari, fata de cele 43,3 milioane de dolari, în primele 9 luni ale lui 2012.

Michael Del Nin, co-Chief Executive Officer a declarat ca acest nivel de performanta al companiei este inacceptabil si ca se fac eforturi pentru îmbunatatirea rezultatelor companiei.

Mandatul lui Sârbu la cârma CME tocmai fusese prelungit pâna în 2016 în primavara acestui an. Sârbu ar fi urmat sa primeasca acelasi salariu, de 1,8 milioane de dolari pe an.

„Adrian Sârbu a jucat un rol decisiv în cadrul companiei pentru aproape doua decenii. A început ca partener al CME în 1995, când compania a lansat postul PRO TV pe piata din România. Ulterior, din 2007 pâna în 2009, a ocupat functia de Chief Operating Officer al companiei. Din 2009 a fost Presedinte si CEO al CME”, se arata în comunicatul CME.

Adrian Sârbu a declarat ca este „mândru” ca a facut parte din CME pentru aproape 20 de ani si ca a contribuit la succesul neîntrerupt al companiei în aceasta perioada plina de provocari. „Este o organizatie extraordinara, cu oameni foarte talentati. Sunt încrezator în succesul companiei si în viitor. Misiunea mea la CME a fost îndeplinita”, spune Sârbu, citat în comunicat.

Adrian Sârbu va fi în continuare angajat CME pâna la 1 ianuarie 2014.

Dupa demisia lui Sârbu, alti doi sefi au decis sa plece

Dupa demisia din august a lui Adrian Sârbu, Central European Media Enterprises Ltd. (CME) a anuntat ca directorul financiar si Vice-Presedintele au decis sa plece si ei din companie.

Astfel, David Sach, Chief Financial Officer, va parasi compania pe data de 29 octombrie a acestui an, iar în locul lui va prelua functia de Director Financiar interimar cel care i-a fost adjunct.

Anthony Chhoy, Vice-Presedintele CME, cel care se ocupa de Strategie si Operatiuni, si-a dat de asemenea demisia si va pleca din companie pe data de 15 noiembrie.

Cele doua demisii, atât a Directorului Financiar cât si cea a Vice-Presedintelui, vin la doar doua luni dupa demisia lui Adrian Sârbu, care detinea în CME atât functia de Director cât si pe cea de Presedinte. Valentin Vioreanu, capital.ro

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie