Primul ministru Victor Ponta, rectifica: Toate pensiile vor fi indexate in 2014 cu rata inflatiei

 

Primul ministru Victor Ponta a declarat, luni seara, la România TV, ca toate pensiile vor fi indexate în 2014 cu rata inflatiei, admitând ca anterior s-a exprimat gresit când a spus ca nu toate salariile si pensiile vor fi majorate cu 3,75%. Guvernul nu a gasit însa solutie pentru ca si toate salariile sa creasca, ci se gândeste doar la majorarea veniturilor mici.

victor ponta1„A fost o eroare a mea. Eu ma refeream la salarii si am spus din greseala si de pensii. Apoi am vorbit cu doamna Câmpeanu care mi-a spus ca exista o decizie a CCR din 2010 potrivit careia pensiile nu pot fi indexate decât cu acelasi procentaj deoarece au la baza principiul contributivitatii”, a declarat Victor Ponta.

Prim-ministrul a dat asigurari ca reducerea de buget de la Ministerul Muncii nu va afecta platile pe care acesta trebuie sa le opereze pâna la sfârsitul anului. „La Ministerul Muncii au fost bania alocati, dar neutilizati. Sunt bani economisiti, precum cei economisiti pentru ca ne-am împrumutat mai ieftin de pe pietele externe”, a precizat seful Guvernului.

Acesta a mai spus ca nu este un lucru neobisnuit ca ultima rectificare bugetara din an sa fie negativa pentru mai multe ministere. „La ultima rectificare din an sunt sume care evident nu se mai pot cheltui pâna la sfârsitul anului. Este un lucru obisnuit la toate guvernele”,

Anterior, primul ministru Victor Ponta afirmase ca salariile si pensiile nu vor fi majorate pentru anul viitor cu acelasi procent, ci tintit catre persoanele cu venituri mici si anumite categorii speciale.

Guvernul anuntase anterior ca exista resurse bugetare pentru indexarea pensiilor cu un procent bazat pe inflatia de anul trecut, de 3,75%. romaniatv.net

Cuvinte cheie: , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie