Profesorii, in greva japoneza pentru trei zile

 

În timp ce liderii profesorilor picheteaza la sediul Guvernului, dascalii din tara au intrat de luni în greva japoneza. Printre nemultumirile profesorilor se numara decontarea cheltuielilor cu naveta si majorarea salariilor, informeaza România TV.

greva japoneza profesoriGreva de avertisment va fi declansata de la prima ora de curs si se va desfasura pe parcursul a trei zile. Actiunea de protest este organizata de Federatia Sindicatelor Libere din învatamânt.

În toata tara, dascalii vor intra în salile de clasa cu banderole albe pe brat. În Ialomita, profesorii vor purta banderole tricolore, ca semn al importantei învatamântului pentru societatea româneasca.

Principalele revendicari ale cadrelor didactice se refera la acordarea a minim 6% din PIB pentru educatie, majorarea cu 50% a salariilor profesorilor debutanti si, de asemenea, depolitizarea învatamântului.

Miercuri, dascalii vor picheta sediul Guvernului si pe cel al USL, iar pe 6 noiembrie sunt asteptati sa participe la un miting de protest, urmat de un mars de amploare în Capitala. romaniatv.net

Cuvinte cheie: , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie