In dosarul cu 50 de milioane de euro prejudiciu, ar fi implicat si un senator – surse judiciare

 

În dosarul în care procurorii Directiei Nationale Anticoruptie desfasoara luni 160 de perchezitii privind infractiuni de coruptie si evaziune fiscala ar fi implicat si un senator, au declarat pentru AGERPRES surse judiciare.

dnaProcurorii Directiei Nationale Anticoruptie desfasoara luni dimineata 160 de perchezitii la sediile unor firme si locuinte din Bucuresti si din judetele Prahova, Giurgiu, Arad, Calarasi si Ialomita privind infractiuni de coruptie si evaziune fiscala, în dosar prejudiciul estimat fiind de aproximativ 50 de milioane de euro.

Potrivit unui comunicat al DNA, procurorii desfasoara cercetari într-o cauza penala complexa în care sunt implicate mai multe persoane constituite într-un grup infractional organizat.

„Cauza vizeaza activitatea a peste 100 de firme românesti si straine, persoanele implicate având calitatea de administratori de societati comerciale români si straini, avocati, contabili, angajati ai Ministerului Finantelor Publice. Dintre persoanele implicate, fata de un numar de peste 50 s-a dispus începerea urmaririi penale”, precizeaza DNA.

La actiune, procurorii sunt sprijiniti de ofiteri ai Directiei Generale Anticoruptie, precum si de angajati ai Brigazii Speciale de Interventie a Jandarmeriei, Inspectoratului General al Politiei Române si ai Agentiei Nationale de Administrare Fiscala.

În cauza, procurorii beneficiaza de sprijinul de specialitate al Serviciului Român de Informatii.(AS – autor: Madalina Cochinescu, editor: Antonia Nita), agerpres.ro

Cuvinte cheie: , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie