Ministrul Economiei, Andrei Gerea, estimeaza ca privatizarea Oltchim va fi finalizata in februarie sau in iunie 2014

 

Privatizarea Oltchim se va finaliza în iunie 2014, daca se va gasi capital de lucru, în caz contrar termenul limita fiind luna februarie 2014, a afirmat duminica, la Pitesti, ministrul Economiei, Andrei Gerea.

Oltchim 1„Daca reusim sa gasim 15 milioane euro, cât este capitalul de lucru, ne putem întinde undeva pâna în iunie. Daca nu reusim sa gasim acesti bani, în luna februarie ne strângem mâna cu investitorii”, a declarat Gerea.

El a precizat ca ar prefera prima varianta, deoarece gasirea unor investitori seriosi cere timp, dar deocamdata exista unele probleme legate de asigurarea capitalului de lucru.

„Cel mai presant factor este capitalul de lucru, care este absolut necesar pentru desfasurarea activitatii si pentru câstigarea de timp, pentru ca o astfel de actiune precum cea demarata de noi, pentru cautarea de potentiali investitori, cere timp. (…) Avem nevoie de acesti bani, care se cauta în primul rând la banci. Bancile, din pacate, nu sunt foarte dornice sa finanteze, este o problema la nivel national, nu numai în cazul Oltchim. Dar am reluat discutiile, nu numai în zona bancara, ci si în zona fondurilor de investitii”, a precizat ministrul Economiei.

Andrei Gerea a mai spus ca exista deja trei consortii internationale care si-au manifestat interesul pentru preluarea companiei Oltchim, însa campania de atragere de investitori pentru privatizare va continua. Pe de alta parte, vor fi reluate si discutiile cu reprezentantii OMV Petrom referitor la posibila vânzare a rafinariei Arpechim, aflata în prezent în conservare.

„Saptamâna aceasta o sa avem întâlnirea cu OMV, pentru ca acum sase luni ei si-au manifestat intentia de a vinde rafinaria. Sigur, ar fi un plus pentru Oltchim, dar nu este atât de esential cum este Divizia Petrochimica Bradu. Se poate compensa lipsa rafinariei, dar pentru Oltchim, pentru cei de la Vâlcea, si asta au înteles-o de-a lungul timpului, nu poate exista viitor, în forma în care este astazi combinatul de la Râmnicu Vâlcea, fara ce se afla la Pitesti. (…) Lucrurile, din punctul de vedere al tuturor, sunt clare, privatizarea se va face integrat”, a spus Andrei Gerea.(AS – autor: George Onea, editor: Florin Marin), agerpres.ro

Cuvinte cheie: , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie