Remus Borza: Îi multumim presedintelui Romaniei pentru non-combat

 

Remus Borza, reprezentantul companiei Euro Insol, administratorul judiciar al societatii Hidroelectrica, îi multumeste presedintelui României pentru ca nu a obstructionat procedura de insolventa a producatorului de energie.

Putea si înca poate sa obstructioneze aceasta procedura, care în primele zile a creat un disconfort investitorilor si în mediul bancar. Îi multumim presedintelui pentru non-combat’, a declarat vineri, Remus Borza, la prima adunare a creditorilor Hidroelectrica.

Reprezentantul Euro Insol a multumit public si sefului Oficiului Participatiilor Statului si Privatizarii în Industrie, Remus Vulpescu, pentru ca a fost strategul acestei proceduri de insolventa, ministrului Economiei, Daniel Chitoiu, care, practic, a fost implementatorul procedurii, si premierului Victor Ponta, care ‘si-a asumat aceasta decizie si a dat dovada de mult curaj’.

A fost o perioada foarte tulbure, foarte agitata în primele zece zile de la deschiderea insolventei, o perioada de fierbere, ostila de-a dreptul vis-a-vis de aceasta hotarâre de deschidere a procedurii de insolventa la Hidroelectrica. Daca nu se lua aceasta decizie, viitorul Hidroelectrica era incert’, a mai spus Remus Borza.

Contractele bilaterale cu asa-zisii ‘baieti destepti’, dar si managementul deficitar, contractul colectiv de munca si investitiile neperformante au fost printre cei noua factori principali care au condus la intrarea în insolventa a companiei Hidroelectrica, potrivit raportului administratorului judiciar Euro Insolv.

Alti factori mentionati în raport sunt seceta prelungita, vânzarile de energie pe piata reglementata, costurile cu apa uzinata, achizitiile de energie de la terti si filialele Hidroserv.

Compania si-a solicitat insolventa în data de 15 iunie 2012, ulterior denuntând mai multe contracte cu traderi de energie, contracte considerate a produce pierderi pentru statul român, dar si paguboase pentru companie.

Agerpres.ro

Cuvinte cheie: , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie