Consiliul Superior al Magistraturii organizeaza “Ziua portilor deschise”

 

Consiliul Superior al Magistraturii a dat publicitatii miercuri, un comunicat prin care anunta ca va organiza “Ziua portilor deschise” cu ocazia Zilei Europene a Justitiei Civile.

Vineri, 25 octombrie 2013, începând cu ora 9,00, Consiliul Superior al Magistraturii organizeaza “Ziua portilor deschise”, la care sunt asteptati studenti, auditori de justitie si cursanti ai Scolii Nationale de Grefieri care si-au manifestat interesul de a participa la eveniment.

csmÎnca din anul 2005, la data de 25 octombrie se sarbatoreste Ziua Europeana a Justitiei Civile astfel, la nivelul tuturor instantelor si parchetelor se organizeaza manifestarea anuala de tipul “Usilor Deschise”, prin invitarea cetatenilor la sediile instantelor si parchetelor, precum si la sediul Consiliului Superior al Magistraturii.

Evenimentul are ca scop consolidarea relatiei de încredere între cei care înfaptuiesc actul de justitie, magistratii, si beneficiarii acestuia, justitiabilii.

Pentru acest motiv, organizarea evenimentului are ca prioritate asigurarea transparentei activitatii institutiilor din cadrul sistemului judiciar, de natura sa permita cetatenilor sa-si formeze o reprezentare clara a imaginii reale a conditiilor de munca ale magistratilor si a etapelor pe care le parcurge un dosar pâna la solutionare, precum si alte asemenea aspecte.

Agenda manifestarii cuprinde în principal vizitarea compartimentelor din structura Consiliului Superior al Magistraturii si realizarea unor prezentari pe teme specifice activitatii Consiliului privind recrutarea si formarea profesionala, Inspectia Judiciara, resursele umane, relatiile internationale, programele cu finantare externa si dreptul European.

În vederea facilitarii accesului la informatii privind sistemul judiciar, Consiliul a transmis catre instante si parchete invitatia de a organiza activitati de aceeasi natura si a înaintat materiale de prezentare pentru a fi puse la dispozitia cetatenilor interesati.

La sediul Consiliului Superior al Magistraturii din Calea Plevnei nr. 141 B, Sect. 6, Bucuresti, evenimentele se vor desfasura dupa urmatorul program:

– 9:00 -10:00 Facultatea de Drept, Universitatea din Bucuresti,
– 10:00-11:00 Facultatea de Drept, Universitatea Nicolae Titulescu,
– 11:00-12:00 Facultatea de Drept, Universitatea Titu Maiorescu,
– 12:00-13:00 Facultatea de Drept, Universitatea Dimitrie Cantemir,
– 13:00-14.00 Institutul National al Magistraturii,
– 14:00-15:00 Scoala Nationala de Grefieri.

juridice.ro

Cuvinte cheie: , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie