Noul director general al Oltchim Râmnicu Vâlcea – Marian Pârvu, seful platformei petrochimice Bradu de la Pitesti

 

Noul director general al Oltchim Râmnicu Vâlcea este Marian Pârvu, seful platformei petrochimice Bradu de la Pitesti, sectie a combinatului, decizia luându-se în cadrul unei întâlniri la Ministerul Economiei.

oltchimPotrivit liderul Sindicatului Victoria, Corneliu Cernev, miercuri, la sediul Ministerului Economiei, a avut loc o discutie la care au participat parlamentari vâlceni, prefectul Mircea Nadolu, presedintele Consiliului Judetean, Ion Cîlea, administratorii judiciari si sefii sindicatelor, precum si ministrul Andrei Gerea.

„A fost o întâlnire utila, au fost discutii utile în care ministrul Andrei Gerea a promis ca în doua saptamâni va veni la Râmnicu Vâlcea, iar în acest interval de timp se va realiza un tablou complet al creditorilor, iar ulterior se va înfiinta societatea Oltchim II. Azi (n.r. – miercuri) s-a decis ca directorul general al Oltchim sa fie inginerul Marian Pârvu, cel care a condus pâna în prezent platforma petrochimica Bradu de la Pitesti, acesta înlocuindu-l pe Mihai Talpasan, care este acum adjunct. A fost o întâlnire utila”, a declarat Corneliu Cernev.

În cadrul întâlnirii au fost abordate teme privind acordarea pâna în 30 noiembrie a drepturilor salariale restante pentru angajatii mentinuti în activitate si a drepturilor salariale si platilor compensatorii, conform contractului colectiv de munca, pentru persoanele disponibilizate din combinat si preluarea personalului care asigura serviciile de mentenanta de la societatea Mentchim, unitate externalizata, cu capital integral al Oltchim.

De asemenea, s-a discutat despre reducerea cheltuielilor neeconomice prin diminuarea numarului de directori de la 21 la maximum 8 si a excesului de servicii puse la dispozitia acestora, respectiv autoturisme, oficii de secretariat si protocol, revizuirea în regim de urgenta si îmbunatatirea planului de reorganizare pentru functionarea societatii Oltchim în sistem integrat cu rafinaria Arpechim Pitesti, conversia în actiuni a creantelor Electrica, AVAS, CFR Marfa, Salrom, asigurarea capitalului de lucru în valoare de 50 milioane euro pentru repunerea în functiune si atingerea parametrilor productivi în instalatiile de care depind rentabilitatea.

La sfârsitul lunii iulie, Oltchim a trimis în somaj tehnic 715 salariati, pâna la 8 septembrie, ca urmare a lipsei de materii prime, capitalului de lucru si functionarii la capacitate redusa a instalatiilor. Totodata, combinatul si-a redus programul de lucru de la 5 zile la 4 zile, pentru perioada 29 iulie – 8septembrie, pentru angajatii apartinând Directiei Petrochimice.

Ca urmare a acestei decizii, sindicalistii de la Oltchim au cerut premierului Victor Ponta sa desemneze o comisie de analiza si decizie la nivelul combinatului, sustinând ca administratorii judiciari „au deosebita placere sa duca Oltchim la faliment prin concedieri colective, somaj tehnic si nefunctionarea instalatiilor”.

În luna iunie, peste 900 de salariati de la Oltchim – 605 de la Râmnicu Vâlcea si 327 de la Divizia Petrochimica Bradu-Pitesti – au fost disponibilizati, numarul angajatilor ajungând la 2.330. mediafax.ro

Cuvinte cheie: , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie