Concluzia intalnirii dintre premierul Victor Ponta si vicepresedintele SUA Joe Biden: Pentru companiile americane o Justitie independenta e foarte importanta

 

Premierul Victor Ponta a fost primit la Casa Alba de vicepresedintele SUA Joe Biden, pentru o discutie ale carei teme au fost Parteneriatul strategic, dar si Justitia din România. Discutia a durat aproximativ o ora si premierul Ponta a fost însotit de ministrul de Externe Titus Corlatean si de doi dintre consilierii sai. La finalul reuniunii nu s-au facut declaratii.

ponta cu vicepresedintele SUA Joe Biden„E un semn bun pentru România, ca si întâlnirea prelungita cu cancelarul Angela Merkel, nu cred ca e o favoare pentru mine, e un semn de interes pentru România. Vicepresedintele Biden chiar stie bine ce se întâmpla în toata România. A fost o ora în care am discutat cu al doilea om în SUA, dar principal responsabil al politicii în regiunea noastra. A început prin a transmite condoleante pentru cei doi militari români morti în Afganistan acum doua saptamâni. România, pentru SUA, ramâne o tara si un aliat important în regiune, cred ca a folosit de 10 ori sintagma „aliatul nostru din regiune. Am discutat de cât de important e pentru România în primul rând sa fim un jucator puternic în regiune „, a spus premierul Ponta la România TV.

„Mesajul a fost foarte clar: contati pe SUA, dar fiti puternici voi însiva, fiti puternici în primul rând economic. A fost o expresie: democratia are succes doar daca economia are succes”, a adaugat premierul.

Justitia si pactul de coabitare

Întrebat de un jurnalist daca s-a discutat si despre cazul Papici, Ponta a raspuns: „Evident ca nu, mi-a spus ca pentru companiile americane o justitie independenta si eficienta e foarte importanta, sunt total de acord si l-am asigurat ca Justitia va fi din ce în ce mai mult scoasa din bataliile politice interne.  L-am asigurat, ca fost procuror si ca om care înteleg cum functioneaza justitia în America si în Europa, a fost ca Justitia nu va mai intra în bataliile politice. Nu vom mai avea discutii ca „astia sunt procurorii mei si trebuie sa va bag pe toti în închisoare”.  Pe ei îi intereseaza o protectie a Guvernului si a Justitiei pentru interesele legitime ale companiilor americane. Daca un judecator spune: asta e terenul vostru, ati obtinut toate avizele, nu înteleg daca cineva le da foc la masina. Mesajul a fost foarte clar: vin companii, vrem sa investim tot mai mult, asigurati-ne ca nu pasim ca nu stiu unde în lume si trebuie sa fugim cu elicopterul. Poate la Washington e mai usor de explicat de ce am evitat anul trecut crizele politice, mult blamatul acord cu Basescu. Ei vor sa stie ca nu mai avem o batalie politica care sa arunce totul în aer”, a mai spus Victor Ponta.

Citeste articolul integral pe evz.ro

Cuvinte cheie: , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie