Propunerea privind acordarea ajutoarelor de minimis pentru crearea de locuri de munca, sustinuta de Ministerul Finantelor

 

Deputatul PSD Tamara Ciofu a primit un raspuns favorabil din partea ministerului Finantelor Publice cu privire la interpelarea sa pentru acordarea de ajutoare de minimis pentru investitiile realizate de Persoanele Fizice Autorizate în vederea stimularii investitiilor si a crearii de noi locuri de munca în România.

Ministerul Finantelor Publice 1„Ministerul Finantelor Publice îsi exprima întreaga disponibilitate pentru a aduce îmbunatatiri schemei de ajutor de minimis instituite de Hotarârea Guvernului nr. 274/2013 privind acordarea de ajutoare de minimis pentru investitiile realizate de întreprinderile mici si mijlocii, prin extinderea listei de beneficiari, care sa includa si persoanele fizice autorizate”, se arata în raspunsul secretarului de stat Dan Manolescu la interpelarea deputatului PSD, Tamara Ciofu.

În prezent conform Hotarârii de Guvern Nr. 274/2013 care prevede instituirea unei scheme de ajutor de stat având ca obiectiv acordarea de ajutoare de minimis se ofera finantare pentru investitiile realizate numai de întreprinderile mici si mijlocii.

„Consider ca pentru a se stimula investitiile si pentru a se genera noi locuri de munca, pe de o parte si pentru a se acorda sanse egale tuturor formelor de organizatii comerciale, pe de alta parte este oportuna modificarea cadrului legislativ privind acordarea ajutorului de minimis, astfel încât sa fie disponibil pentru a fi solicitat si de catre Persoanele Fizice Autorizate”, a declarat Tamara Ciofu.

„Sustinerea dezvoltarii acestor tipuri de organizatii prin introducerea în categoria beneficiarilor eligibili de a aplica pentru acordarea ajutorului de minimis consolideaza clasa PFA-urilor care ocupa pozitia secunda dupa IMM-urile din Romania, având cel mai mare aport la crearea si mentinerea locurilor de munca si cea mai buna evolutie 2011-2012 sub aspectul fortei de munca, în majoritatea sectoarelor economice”, a completat parlamentarul social democrat.

Deputatul PSD, Tamara Ciofu a depus la sfârsitul lunii septembrie a.c. la Camera Deputatilor o interpelare prin care a solicitat Ministerului Finantelor Publice introducerea PFA în categoria beneficiarilor eligibili de a aplica pentru acordarea ajutorului de minimis. amosnews.ro

Cuvinte cheie: , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie