Gazprom cauta gaze de sist in doua localitati din judetul Bihor

 

Gazprom cauta gaze de sist în judetul Bihor. Explorarile pentru gaze de sist în judetul Bihor ar fi început deja, sustin mai multi geologi. Acestia spun ca Gazprom face inspectiuni seismice si au încercat sa convinga mai multe primarii din judet sa accepte începerea prospectiunilor. Au reusit doar în doua localitati: Brusturi si Burzuc.

gazprom logoÎn urma cu doua saptamâni, localnicii din Brusturi au avut dispute cu angajatii Gazprom dupa ce utilajele au intrat pe terenurile lor fara vreun acord.

„Au venit cu utliajele de prospectiuni. În momentul în care le-am cerut sa ne arate o autorizatie sau acordul Consiliului Local, dânsii ne-au aratat acordul comunei Brusturi, dat de domnul primar, fara o hotarâre de consiliu în prealabil. În data de 3, ei au depus adresa catre primarie, domnul primar le-a si eliberat-o pe data de 3”, a declarat Gheorghe Platona, consilier comuna Brusturi, judetul Bihor, la Realitatea la Raport.

Acesta a mai precizat ca erau utilaje de mare tonaj.

Premierul Victor Ponta a declarat luni, în State Unite, ca Guvernul României continua explorarile de gaze neconventionale. De asemenea, premierul a mai spus ca Chevron nu se va retrage din România. realitatea.net

Cuvinte cheie: , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie