Aberant: Proiectul de „crestere a salariilor medicilor” lansat in dezbatere publica de Ministerul Sanatatii, ar putea duce la scaderea salariilor pentru medici

 

Reprezentantii Federatiei Solidaritatea Sociala resping asa-zisul proiect de „crestere a salariilor medicilor”, lansat în dezbatere publica de Ministerul Sanatatii.

Medic„Mare parte dintre propunerile pe care le-am adus acestui proiect nu se regasesc în forma supusa dezbaterii publice”, a declarat Viorel Rotila, presedintele Federatiei Solidaritatea Sociala.

Sindicalistii sunt nemultumiti în primul rând de faptul ca acesta ofera variante de suplimentare a veniturilor doar pentru o anumita categorie a personalului- care ofera servicii private în spital de stat.

Salariile medicilor ar putea scadea!

Desi s-a discutat despre plata în functie de performanta, singurele venituri certe sunt cele provenite din prestarea de servicii în regim privat, unde au acces doar medicii cu cel putin 3 ani experienta în unitatea medicala respectiva. „Conditia privind vechimea e nefireasca, având în vedere mobilitatea locurilor de munca”, atrag atentia sindicalistii. În conditiile în care s-a spus ca optiunea pentru un anumit medic îi va costa pe pacienti, reprezentantii FSS atentioneaza ca toti medicii au dreptul la „pacienti proprii”, exceptie fiind, într-adevar, medicii de urgenta”. În acest sens, trebuie reglementate mai clar situatiile în care pacentii vor fi pusi sa plateasca pentru serviciile acordate în spitalele de stat.

Proiectul contine o serie de aberatii, printre care si posibilitatea scaderii salariilor. „Nivelul actual de salarizare trebuie considerat salariu de baza, fara a fi luata în considerare variante de scadere. În noul proiect, veniturile sunt deja cuprinse la partea varabila, sporurile la fel”. Medicii nu vad alta solutie în afara protestelor. Cristina Lica, evz.ro

Cuvinte cheie: , , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie