Ministrul Justitiei, Robert Cazanciuc, a discutat despre reforma in domeniul justitiei cu omologul sau ceh

 

Reforma în domeniul justitiei, cooperarea penitenciara si în domeniul probatiunii, experienta bilaterala în domeniul afacerilor europene si al cooperarii judiciare s-au aflat pe agenda discutiilor dintre ministrul Robert Cazanciuc, si omologul sau croat, Orsat Miljenic.

robert cazanciucDe asemenea, a fost încurajata continuarea dialogului bilateral si a fost salutata semnarea recenta a Declaratiei de Cooperare dintre cele doua sisteme penitenciare, informeaza un comunicat al MJ remis vineri AGERPRES.

Potrivit sursei citate, a fost exprimata încrederea în concretizarea proiectului initiat de sistemele de probatiune din România, Croatia si Republica Moldova care are drept obiectiv general îmbunatatirea abilitatilor de gestionare a situatiilor de risc cu care se confrunta consilierii în domeniu.

„Cele doua parti si-au împartasit initiativele nationale referitoare la dezvoltarea infrastructurii sistemului judiciar, respectiv la amplasarea într-un spatiu unic a tuturor autoritatilor judiciare în fiecare din capitalele celor doua state”, se arata în comunicat.

Pe agenda vizitei delegatiei croate s-au aflat si întâlniri la Înalta Curte de Casatie si Justitie, Curtea Constitutionala, Parchetul de pe lânga Înalta Curte de Casatie si Justitie si Consiliul Superior al Magistraturii.

Vizita are loc în contextul intensificarii relatiilor bilaterale în domeniu dupa semnarea în 2012 a Protocolului de cooperare între ministerele justitiei din cele doua tari.(AS – autor: Daniel Alexandru Florea, editor: Claudia Stanescu), agerpres.ro

Cuvinte cheie: , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie