Contractele de munca pe perioada determinata. De cate ori pot fi incheiate?

 

Nu este nimic ilegal prin faptul ca angajatorii incheie contracte pe durata determinata – ne-a explicat Mihaela Crivea, specialist in probleme de munca. Atentie, insa, astfel de contracte se pot incheia, legal, numai pentru lucrari sau proiecte specifice sau pentru situatiile cu fluctuatii de activitate. Chiar si asa, asemenea contracte nu se incheie in orice conditii, legislatia, foarte stricta, impunand un termen maxim de 36 de luni.

contractMaximum trei contracte. Legea da dreptul angajatorului sa incheie un numar de cel mult trei contracte pe durata determinata, unul dupa altul, fiecare dintre acestea pentru un termen de maximum 12 luni. Practic, contractele pe durata determinata incheiate in termen de trei luni de la expirarea celui precedent vor fi considerate contracte succesive.

In general, contractele pe durata determinata pot fi incheiate pentru inlocuirea unui salariat al carui contract este suspendat, pentru realizarea unor proiecte sau in alte cazuri speciale prevazute de lege. Florica Zdru, cugetliber.ro

Cuvinte cheie: , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie