Ministrul Culturii Daniel Barbu, huiduit de protestatari fata de proiectul Rosia Montana

 

Ministrul Culturii, Daniel Barbu, care participa joi seara, în Club A, în Centrul Vechi al Capitalei, la o dezbatere culturala, a fost huiduit de câteva zeci de protestatari fata de proiectul Rosia Montana, care au intrat în local si nu l-au lasat ulterior sa plece, spargându-i luneta masinii.

daniel barbuUPDATE Trei persoane, audiate de Politie dupa incidentele în care a fost avariata masina ministrului Barbu

Trei persoane au fost duse pentru audieri la Sectia nr. 10 Politie din Capitala, dupa incidentele de joi seara din Centrul Vechi, în care opozanti ai proiectului minier de la Rosia Montana au spart luneta masinii ministrului Daniel Barbu, au declarat, pentru MEDIAFAX, oficiali din Politie.

Politia Capitalei s-a autosesizat în acest caz, cu privire la infractiunile de ultraj contra bunelor moravuri si de tulburarea linistii si ordinii publice, urmând ca protestatarii care s-au manifestat agresiv sa fie identificati cu ajutorul imaginilor filmate de camerele de supraveghere din zona, au declarat anterior, pentru MEDIAFAX, aceleasi surse.

Ministrul Daniel Barbu a participat, joi seara, la evenimentul „Cafeneaua critica”, de la ora 19.00, în Club A. Câteva zeci de manifestanti veniti la local au întrerupt dezbaterea, au desfasurat pancarte în jurul lui Barbu si au aruncat înspre acesta cu bancnote false, pe care era tiparit portretul lui.

Tot ei i-au întins lui Barbu o punga cu monede si l-au huiduit, întrebându-l „Câti bani ti-ai luat?” si cerându-i demisia.

Dezbaterea nu a mai fost reluata, ministrul hotarându-se sa plece. Afara, protestatarii au blocat drumul autoturismului în care se afla demnitarul si au lipit pe masina bancnote cu portretul lui Barbu. De asemenea, ei au spart luneta masinii, ministrul reusind sa plece datorita interventiei fortelor de ordine – politisti si jandarmi, sositi de urgenta la fata locului.

Politia Capitalei s-a autosesizat în acest caz, cu privire la infractiunile de ultraj contra bunelor moravuri si tulburarea linistii si ordinii publice, urmând ca protestatarii care s-au manifestat agresiv sa fie identificati cu ajutorul imaginilor filmate de camerele de supraveghere din zona, au declarat, pentru MEDIAFAX, oficiali din Politie.

„În privinta infractiunii de distrugere, nu se pot face cercetari decât în urma unei plângeri a proprietarului autoturismului avariat”, au mai spus sursele citate.

Din 1 septembrie, în Capitala si în mai multe orase din tara, dar si peste hotare, au loc proteste ale celor care se opun proiectului minier de la Rosia Montana.

Manifestantii cer ca Parlamentul sa respinga proiectul de lege care reglementeaza exploatarea minereurilor din perimetrul Rosia Montana si sa interzica, prin lege, folosirea cianurilor în activitatile miniere din România, Guvernul sa respinga, prin hotarâre, în regim de urgenta, acordul de mediu, Rosia Montana sa fie inclusa pe lista tentativa a României pentru includerea în patrimoniul UNESCO si demisia premierului Victor Ponta si a celor patru initiatori ai proiectului de lege: ministrii Dan Sova, Rovana Plumb, Daniel Barbu si directorul ANRM Gheorghe Dutu. Laura Mitran, mediafax.ro

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie