Gigi Becali se intoarce la regim semideschis. Judecatoria Sectorului 4 a decis, anularea sanctiunii disciplinare

 

Judecatoria Sectorului 4 a decis, joi, anularea sanctiunii disciplinare primite de Gigi Becali în penitenciarul Jilava, dar i-a respins cererea de a iesi din închisoare în permisie de cinci zile, precum si solicitarea de efectuare a detentiei în regim deschis.

gigi becaliInstanta a admis în parte contestatia lui Gigi Becali, desfiintând hotarârea judecatorului delegat prin care i s-a interzis sa munceasca o luna, dupa ce a folosit cartela telefonica a altui detinut din penitenciar.

Judecatorul a mai stabilit, prin aceeasi decizie, ca Gigi Becali sa execute în continuare pedeapsa în regim semideschis, asa cum a fost stabilita anterior, respingând astfel cererea lui de executare în regim deschis. Totodata, instanta i-a respins si cererea de a pleca în permise pentru cinci zile.

Decizia Judecatoriei Sectorului 4 este definitiva, astfel ca Becali poate sa munceaca în penitenciar si va avea un regim semideschis de executare a pedepsei.

Finantatorul FC Steaua a contestat la instanta decizia din luna august a judecatorului delegat prin care i s-a interzis sa munceasca o luna, dupa ce a folosit cartela telefonica a unui alt detinut din Penitenciarul Jilava. Abaterea disciplinara îl împiedica pe Becali sa ceara sa iasa câteva zile din închisoare, pentru a-si vedea familia.

„Am cinci luni si jumatate de puscarie. Eu vreau sa merg sa îmi vad familia. Eu, daca nu aveam incidentul acesta, având purtare buna, puteam sa iau regim deschis. O simpla decizie a dumneavoastra înseamna cinci zile de libertate. Vreau sa ma duc acasa sa îmi vad sotia si fetele. (…) La noi, la machedoni, doar barbatii merg la penitenciar, la vizite. Nu mi-am vazut sotia si fetele de cinci luni. Nu mai stiu cum arata”, a cerut Gigi Becali, în fata instantei.

Prezent în fata judecatorilor, detinutul de la care Becali a cerut cartela a declarat ca i-a dat-o de bunavoie, fara sa fie recompensat în niciun fel.

„Precizez ca nu mi-a cerut cardul ca sa vorbeasca singur la telefon si convorbirea a avut loc în prezenta mea. Nu i-am cerut niciun favor lui Gigi Becali si vreau sa mentionez ca într-o duminica, venind de la biserica, Gigi l-a întrebat pe director daca poate folosi si cardurile altor persoane private de libertate, întrucât nu-i ajungeau minutele lui. Atunci, i s-a dat acceptul”, a spus detinutul de la care Becali a împrumutat cartela telefonica.

Avocatul lui Becali a declarat ca acesta a fost sanctionat pe nedrept, întrucât folosirea cartelei de telefon a unui alt detinut nu era interzisa în cadrul regulamentului de ordine interioara. Mai mult, sustine avocatul Bogdan Vlad, detinutilor le-a fost comunicata în mod explicit schimbarea regulamentului la 8 august, adica ulterior abaterii disciplinare a lui Becali.

În 20 mai, Gigi Becali a fost condamnat definitiv de instanta suprema la trei ani de închisoare cu executare în dosarul schimbului de terenuri cu Ministerul Apararii Nationale (MApN). Alaturi de acesta au primit pedepse de câte doi ani de închisoare cu executare fostul ministru al Apararii Victor Babiuc si fostul sef al Statului Major General Dumitru Cioflina. Cei trei au fost încarcerati în 20 mai la Penitenciarul Rahova, iar în 10 iunie au fost transferati la Penitenciarul Jilava.

Becali mai are doua condamnari definitive, dispuse anul acesta tot de instanta suprema, respectiv una de trei ani de închisoare cu suspendare, în dosarul sechestrarii celor care i-au furat limuzina, si una de trei ani de închisoare cu executare în dosarul „Valiza”, pentru dare de mita si fals în înscrisuri sub semnatura privata.

În 27 iunie, Tribunalul Bucuresti a decis, dupa ce a judecat cererea de contopire a pedepselor lui Becali, sa îi aplice acestuia un spor de sase luni de închisoare, finantatorul Stelei având astfel o condamnare de trei ani si jumatate de detentie. Becali a contestat decizia la Curtea de Apel Bucuresti. romaniatv.net

Cuvinte cheie: , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie