Viitoarea generatie de bancomate va permite emiterea de bani fara card

 

Bancomate care vor permite emiterea de bani fara card vor fi introduse, în viitorul apropiat, în Statele Unite.

bancomatNoile bancomate vor permite clientilor sa scoata bani cu ajutorul unei aplicatii pentru smartphone-uri. Retragerea unei sume de bani se va putea face în mai putin de 9 secunde, fata de 40 de secunde, cât dureaza în prezent prin intermediul cardurilor.

Trei banci, Wintrust, BMO Harris si City National intentioneaza sa introduca astfel de bancomate pâna la finele anului 2014. Mary Monahan de la Javelin Strategy & Research a declarat pentru CNN ca tranzactiile prin intermediul telefonului mobil vor fi mai sigure decât cele bazate pe card. Hotii nu vor mai putea filma numarul cardului sau codul PIN, asa cum procedeaza în prezent, potrivit lui Monahan.

Clientii care vor sa scoata bani de la un astfel de bancomat trebuie sa faca o cerere cu 24 de ore înainte sa ajunga la ATM, iar apoi trebuie sa scaneze un cod QR de pe ecranul bancomatului. Bancile au anuntat ca au testat deja tehnologia cu succes. Folosind aceasta tehnologie bancile vor sa atraga clienti noi din rândul tinerilor. Bogdan Biszok, capital.ro

Cuvinte cheie: , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie