Procedurile pentru o noua privatizare a companiei CFR Marfa vor incepe saptamana aceasta

 

Premierul Victor Ponta i-a cerut ministrului Transporturilor, Ramona Manescu, sa înceapa din aceasta saptamâna procedurile pentru o noua privatizare a companiei CFR Marfa, proces care sa fie încheiat pâna în vara anului viitor, fara ca Guvernul sa mai fie „blocat” de catre CSAT.

CFR MarfaPrivatizarea CFR Marfa nu s-a putut finaliza la termenul limita, luni, 14 octombrie, pentru ca unele banci creditoare ale CFR Marfa nu si-au dat acordul pentru schimbarea actionariatului, iar Consiliul Concurentei nu a avut timpul necesar pentru a se pronunta asupra tranzactiei.

Anexa actului normativ pentru privatizarea CFR Marfa prevede ca transferul dreptului de proprietate asupra pachetului de 51% din actiuni se realizeaza la data îndeplinirii cumulative a cinci conditii: emiterea unei decizii din partea autoritatilor de concurenta; finalizarea de catre vânzator a conversiei creantelor detinute de stat asupra companiei la data semnarii contractului si definitivarea structurii capitalului social al societatii în urma operatiunii; obtinerea de catre vânzator de la finantatorii interni si externi ai societatii a unui acord cu privire la modificarea structurii actionariatului societatii, ca efect al încheierii contractului; creditarea contului vânzatorului cu toate sumele datorate de cumparator si semnarea declaratiei privind transferul dreptului de proprietate asupra pachetului de actiuni în registrul actionarilor si de actiuni al societatii.

Consiliul Concurentei nu a putut da avizul pâna luni, institutia cerând date suplimentare privind tranzactia. mediafax.ro

Cuvinte cheie: , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie