Medierea invocata de presedintele Traian Basescu in pactul de coabitare cu premierul Victor Ponta, reprogramata pentru miercuri

 

Motivul este acela ca ministrii desemnati de premier sa-l reprezinte au avut alt program. Este vorba despre ministrul Justitiei si despre cel de Externe.

ponta vs basescuLuni, presedintele Traian Basescu a anuntat ca nu denunta pactul de coabitare cu premierul, înainte de a apela la mecanismul de mediere prevazut în acord.

Victor Ponta i-a delegat pe ministrii Justitiei si de Externe ca reprezentanti ai sai la discutii.

Pe de alta parte, liderul PNL, Crin Antonescu, a ironizat medierea ceruta de Traian Basescu si a afimat ca pactul de coabitare a urmarit ca semnatarii lui sa-si rezolve niste interese.

„Cred ca nu am ajuns sa ne uitam o tara întreaga la un caraghioslâc, de felul în care se constituie o comisie care cuprinde minstri. Ce ministri? Ai sportului, nu? Ministrul Justitiei, este greu sa si pronunti, si ministrul de Extrene. Care mediaza ce? O împacare. Între cine? Între doi cetateni cu functii termporar importante. Nu vede toata lumea cum a mers pactul de coabitare? A mers o vreme bine, si-a facut toata lume niste interese, dupa care s-a schimbat situatia”, a declarat Crin Antonescu.

„Acordul de colaborare institutional cu premierul, personal, am constatat ca a fost încalcat consistent de premier în domenii precum politica externa, independenta justitiei si stat de drept. Prin ceea ce a comandat premierul Victor Ponta, a transmis ministrul Justitiei si a executat procurorul general, s-au încalcat legea si acordul de cooperare”, a declarat, luni seara, presedintele Traian Basescu.

Comisia de mediere este prevazuta în pact. Vor fi analizate observatiile venite din ambele parti. Presedintele sustine ca premierul a încalcat în mai multe puncte acest pact, privind justitia si statul de drept. Miercuri, comisia va discuta despre aceste observatii, ramâne de vazut daca si premierul va avea observatii de facut. digi24.ro

Cuvinte cheie: , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie