Centru de mediere deschis la Cernavoda

 

Veste buna pentru cernavodenii care au probleme juridice. Începând din luna octombrie, cetatenii pot apela la serviciile unor mediatori profesionisti si la Cernavoda, care se vor ocupa de solutionarea disputelor si problemelor majore ale acestora.

mediere malpraxis1Echipa este formata din reprezentanti ai unui centru de mediere cu renume din Constanta, care se va deplasa în fiecare sâmbata la Cernavoda.

Mediatorii ofera informarea gratuita si confidentialitate, tuturor cetatenilor care îsi expun problemele si cer îndrumare din partea acestora, iar medierea propiu-zisa va avea costuri minime.

Primaria sprijina acest proiect comunitar, oferind gratuit locatia pentru desfasurarea activitatii, în cadrul sediului Asociatiei Oraselor Înfratite din strada Dacia(Centrul Civic).

Zilele trecute, doi tineri cernavodeni, fosti concubini, au reusit sa îsi împarta atributiile parintesti fata de cei doi copii ai lor, fara a mai ajunge la Tribunal, în urma unui acord de mediere. Acest document, conform Noului Cod de Procedura Civila, impune institutia medierii drept obligatorie înaintea unui proces în materie civila.

Cei care se vor adresa instantelor de judecata trebuie sa faca dovada ca au participat la o sedinta de informare în mediere. Aceeasi obligativitate este prevazuta si pentru partile ce se afla deja cu o cauza pe rolul instantelor de judecata. Cel mai important avantaj al medierii îl reprezinta faptul ca partile pot sa-si identifice si sa adopte singure solutiile cele mai apropiate de nevoile si interesele lor, spre deosebire de judecata si arbitraj unde solutia este impusa de un tert.

Mediatorul are obligatia de a pastra confidentialitatea discutiilor, el neputând fi citat ca martor referitor la actele sau faptele aflate în cursul medierii.

Durata redusa a medierii dar si flexibilitatea procedurii, este un alt avantaj al medierii, partile putând conveni cu mediatorul data, ora si chiar locatia în care doresc sa se desfasoare medierea.

Daca pâna cum cernavodenii erau nevoiti sa se deplaseze în alte orase pentru a beneficia de sprijinul unui mediator, acum situatia s-a schimbat. Cetatenii se pot programa oricând la sedintele saptamânale de mediere, prin intermediul numerelor de telefon afisate la sediul din centrul orasului. observator.ro

Cuvinte cheie: , , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie