Practicienii in insolventa critica noul Cod al Insolventei

 

Practicienii in insolventa si bancherii arata ca noul Cod al Insolventei, modificat pe sub masa de Guvernul Ponta, desfiinteaza sansele firmelor de a se reorganiza si le condamna la faliment. Pozitiile dure ale specialistilor au fost exprimate in cea de-a doua zi a primei Conferinte Nationale a Practicienilor in Insolventa din Romania.

insolventaFirmele sunt condamnate la faliment iar reorganizarea judiciara ramane doar cu numele. Aceasta este concluzia avocatilor, practicienilor in insolventa si bancherilor, referitor la modificarea proiectului noului Cod al Insolventei de catre Guvern si adoptarea lui prin Ordonanta de Urgenta, in mare secret.

“Constat ca o masina, pe care o gandesti intr-un anumit fel, daca vine unul si spune, domne cred ca volanul asta nu trebuie sa fie pe stanga sau pe dreapta ca esti impartial, il pui pe mijloc. Asistam la patul lui Procust, adica, domne daca nu i se potriveste costumul hai sa-i mai taiem din picioare. Din pacate picioarele sunt ale acestei economii”, a declarat Teodor Tarnoveanu, practician in insolventa.

“A vazut Guvernul, oare, ca urmeaza economia sa duduie la fel ca in 2008? Nu vom avea cui vinde, pentru ca, daca ceea ce facem noi nu are legatura cu piata, vom fi niste paznici de bunuri si atat”, a declarat Carmen Popa, alt practician in insolventa.

Conducerea Institutului National pentru Pregatirea Practicienilor in Insolventa face apel la Parlament, pentru a rectifica Ordonanta de Urgenta a Guvernului prin care a fost adoptat noul Cod al Insolventei.

“Aceste lucruri trebuie remediate si sper ca Parlamentul sa observe aceste neajunsuri, pentru ca sunt afectate nu numai procedurile de reorganizare, ba chiar si cele de faliment, profesia de practician si conceptia legii”, spune presedintele Institutului National pentru Pregatirea Practicienilor in Insolventa, Simona Milos.

Proiectul noului Cod al Insolventei a fost realizat de specialisti platiti de Banca Mondiala si trebuia adoptat prin lege, de catre Parlament. Guvernul a modificat, însa, proiectul în afara dezbaterii publice si fara consultarea specialistilor care l-au elaborat. realitatea.net

Cuvinte cheie: , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie