Persoanele care detin bunuri cu valoare mai mare de 1.000 de euro nu vor mai primi ajutor social – Proiect de hotarare

 

Ministerul Muncii propune in dezbatere publica un Proiect de Hotarare a Guvernului pentru modificarea si completarea Normelor metodologice de aplicare a prevederilor Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, aprobate prin Hotararea Guvernului nr. 50/2011, a Normelor metodologice de aplicare a prevederilor Legii nr. 277/2010 privind alocatia pentru sustinerea familiei, aprobate prin Hotararea Guvernului nr. 38/2011 si a Normelor metodologice de aplicare a prevederilor Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 70/2011 privind masurile de protectie sociala in perioada sezonului rece, aprobate prin Hotararea Guvernului nr. 920/2011.

ajutoare socialeAstfel, potrivit notei de fundamentare a proiectului, se doreste modificarea conditiilor de stabilire a dreptului la ajutorul de incalzire a locuintei in vederea utilizarii aceleiasi proceduri de evaluare a veniturilor/bunurilor solicitantilor, identica cu procedura de evaluare a bunurilor folosita pentru acordarea ajutorului social. Persoanele care detin bunuri cu valoare mai mare de 1.000 de euro nu vor mai primi ajutor social.

Ca masura tranzitorie pentru aplicarea noilor criterii cuprinse in lista bunurilor care conduc la excluderea acordarii dreptului de ajutor social si alocatie pentru sustinerea familiei, se propune finalizarea reevaluarii drepturilor de ajutor social si alocatie pentru sustinerea familiei, de catre autoritatile administratiei publice locale, pana la 31 decembrie 2013, pentru a nu creea presiune majora asupra acestora, in conditiile in care in aceasta perioada se demareaza procesul de stabilire a ajutorului pentru incalzirea locuintei. Pentru beneficiarii de ajutor social sau alocatie pentru sustinerea familiei care vor solicita ajutorul pentru incalzirea locuintei, reeavaluarea acestor drepturi se va realiza odata cu stabilirea drepturilor de ajutor pentru incalzire.

Consulta aici proiectul aflat in dezbatere publica. infolegal.ro

Cuvinte cheie: , , , , , , , , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie