Producatorii romani de vinuri nemultumiti de suprataxarea retailerilor. Premierul Victor Ponta va sesiza Consiliul Concurentei

 

Premierul Victor Ponta a declarat vineri la Focsani ca va sesiza Consiliul Concurentei dupa ce mai multi producatori de vinuri din Vrancea s-au aratat nemultumiti ca retailerii solicita preturi cu 40 la suta mai mari decât producatorilor straini, iar preturile produselor românesti se maresc artificial.

victor ponta7‘Mi-ati dat o tema. Pâna în prezent am reusit sa impunem în supermarketuri Colturi de produse românesti cu produse alimentare si vinuri. O sa sesizez Consiliul Concurentei si chiar o sa verific’, a spus premierul Victor Ponta.

Primul ministru a subliniat ca vinurile românesti sunt de foarte buna calitate. „Când vin la Vrancea plec greu. Promovam viticultura româneasca cu mare drag si în tara si la Parlamentul European. Pe unde mergem luam cu noi vin si produse bio românesti’, a declarat premierul pentru AGERPRES.

Victor Ponta a vizitat vineri dupa-amiaza mai multe standuri de vinuri din Piata Unirii din Focsani, unde se desfasoara Festivalul International al Viei si Vinului „Bachus 2013”. Gazdele i-au aratat cum se facea vinul, „aurul vrâncean”, pe vremea lui Stefan cel Mare, iar apoi l-au invitat sa ciocneasca un pahar de tulburel si sa deguste o pastrama de oaie. Premierul s-a aratat satisfacut de calitatea produselor si le-a urat producatorilor sa aiba cât mai multi clienti.

Presedintele Consiliului Judetean Vrancea, Marian Oprisan, i-a prezentat sefului Guvernului un proiect agroturistic cu fonduri europene intitulat ‘Drumul producatorilor europeni’ si l-a invitat la o degustare de vinuri din podgoriile vrâncene.

În perioada 3-6 octombrie la Focsani se desfasoara Festivalul International al Viei si Vinului „Bachus 2013”. Timp de patru zile, municipiul Focsani devine capitala vinurilor românesti, aceasta fiind cea mai mare sarbatoare a podgorenilor. Potrivit organizatorilor, festivalul reprezinta cea mai buna oportunitate pentru ca vinurile din Vrancea, cea mai mare podgorie din România, sa ajunga pe pietele din lumea întreaga.(A-autor:Dorin Ivan, editor: Karina Olteanu), agerpres.ro

Cuvinte cheie: , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie