Premierul Victor Ponta sustine ca Germania este principalul partener economic si comercial al Romaniei

 

Germania ramâne si va fi întotdeauna principalul partener economic si comercial al României, a declarat premierul Victor Ponta, joi, la receptia oferita de Ambasada Germaniei la Bucuresti cu ocazia zilei nationale a Republicii Federale Germania.

victor ponta7„Va multumesc pentru invitatia de a participa la aceasta zi speciala pentru Germania si pentru Europa. Cu acest prilej cred ca este momentul si locul în care sa adresez în numele Guvernului României reprezentantilor companiilor germane care investesc în România, care creeaza locuri de munca, care creeaza bunastare si siguranta pentru cetatenii români. (…) Germania ramâne si sigur va fi tot timpul principalul partener economic si comercial al României”, a declarat premierul adresându-se ambasadorului german la Bucuresti,Werner Hans Lauk, si invitatilor la eveniment.

Totodata, Ponta a exprimat multumiri pentru sprijinul acordat de Germania în domeniul educatiei. „În mod sigur dezvoltarea pe viitor economica a României nu depinde doar de investitiile germane, ci si de nivelul de educatie al tinerilor români. Vreau în mod special sa multumesc reprezentantilor landului Baden-Württemberg, landul natal al domnului ambasador, pentru sprijinul pe care-l acorda în îmbunatatirea sistemului de educatie profesionala. Este un sistem de la care avem foarte mult de învatat si care ne poate ajuta în viitor sa pregatim mai bine tinerii români”, a declarat premierul.

Seful Executivului a tinut sa le multumeasca parlamentarului Suzanne Karstner, prezenta la eveniment, si deputatului Ovidiu Ganz pentru implicarea în organizarea întâlnirii pe care avut-o anul acesta cu cancelarul german Angela Merkel.Victor Ponta a spus ca România asteapta cu nerabdare instalarea noului guvern german, care este important nu doar pentru Germania, dar si pentru întreaga Europa al carei motor este.(A-autor:Daniel Florea, editor: Karina Olteanu), agerpres.ro

Cuvinte cheie: , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie