Procurorul sef al DNA a afirmat ca dosarul in care este cercetat Liviu Dragnea, i-a fost inaintat pentru verificarea legalitatii solutiei

 

Procurorul sef al Directiei Nationale Anticoruptie, Laura Codruta Kovesi, a declarat miercuri, pentru AGERPRES, ca dosarul în care este cercetat Liviu Dragnea privind suspiciunile de frauda la referendumul de demitere a sefului statului a fost finalizat si i-a fost înaintat pentru verificarea legalitatii solutiei date de procurorul de caz.

Codruta Kovesi 2„În ceea ce priveste dosarul privind suspiciunile de frauda la referendum, în care este implicata o persoana care detine o functie importanta în stat, dosarul a fost finalizat, urmarirea penala a fost finalizata. Procurorul mi-a prezentat un proiect de solutie. Urmeaza sa verific legalitatea solutiei si sa ma pronunt în perioada imediat urmatoare. Este vorba de cazul Dragnea”, afirma seful DNA într-un interviu acordat AGERPRES, care va fi difuzat în cursul zilei de joi.

Procurorul general al României, Tiberiu Nitu, a dispus miercuri încetarea delegarii procurorului Lucian Papici, cel care s-a ocupat de ancheta în cazul Dragnea, în functia de sef al sectiei I din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie.

Potrivit unor surse judiciare, încetarea delegarii lui Papici la sefia Sectiei I din DNA a venit dupa ce procurorul a finalizat ancheta în dosarul privind frauda de la referendumul privind demiterea presedintelui României, în care inculpat este vicepremierul Liviu Dragnea.

În urma cu o saptamâna, Tiberiu Nitu îi prelungise lui Papici delegarea în functia de conducere cu înca trei luni, la cererea procurorului-sef al DNA, Laura Kovesi.

Tot miercuri, Tiberiu Nitu a semnat si revocarea delegarii adjunctului sefului sectiei I, Mariana Alexandru, acesta si Lucian Papici urmând sa activeze ca simpli procurori la DNA.

Prin decizia procurorului general, în locul lui Papici a fost delegata în functie Iuliana Bendeac, iar în locul Marianei Alexandru a fost numit procurorul Viorel Cerbu.(AS – autor: Madalina Cochinescu, editor: Georgiana Tanasescu), agerpres.ro

Cuvinte cheie: , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie