Remus Pricopie: Reorganizarea sistemului de invatamant la nivel regional se va face dupa stabilirea principiilor care vor sta la baza regionalizarii

 

O reorganizare a sistemului de învatamânt la nivel regional se va face dupa ce vor fi stabilite principiile care vor sta la baza regionalizarii, a afirmat sâmbata, la Pitesti, ministrul Educatiei, Remus Pricopie.

remus pricopie1”Mai întâi trebuie sa se decida anumite principii care vor sta la baza regionalizarii. Evident ca si educatia va intra în acest proces de regionalizare, existând însa un anumit echilibru între ceea ce se decide la nivel local, la nivel regional si la nivel central. Acest lucru se întâmpla peste tot unde avem un astfel de sistem de organizare administrativa. Detaliile înca nu s-au stabilit, sunt diferite formule, exista un grup de lucru inter-ministerial, Ministerul Educatiei a venit si el cu niste propuneri, dar trebuie mai întâi sa vedem care sunt principiile, apoi si la nivelul sistemului de învatamânt vom merge cu reasezarea acestor etaje de decizie”, a declarat Remus Pricopie, citat de Agerpres.

Ministrul Educatiei a apreciat ca un pas important în procesul de descentralizare s-a facut în domeniul infrastructurii scolare, care, începând din acest an, a ramas doar în administrarea autoritatilor locale si judetene.

”În zona educatiei sunt unele lucruri care s-au decis deja si care, într-un fel, premerg procesul de regionalizare. Un exemplu concret este cel legat de infrastructura. (…) Pâna la începutul acestui an au existat mai multe instante care au actionat asupra infrastructurii, atât autoritatile locale, cât si inspectoratele scolare si, uneori, Ministerul Educatiei. Premierul a cerut clarificarea acestei situatii si, începând din 1 ianuarie, tot ceea ce înseamna infrastructura scolara publica se realizeaza prin autoritatile locale”, a explicat Pricopie.  Andrei Moisoiu, dcnews.ro

Cuvinte cheie: , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie