Valoarea amenzilor pentru evaziunea fiscala la paine a crescut de zece ori

 

Valoarea amenzilor aplicate producatorilor de pâine care au continuat sa practice evaziunea fiscala a crescut de zece ori, comparativ cu perioada anterioara reducerii TVA, multe dintre firmele ce au încalcat legea fiind depistate cu sprijinul patronatelor din morarit si panificatie, a declarat vineri, la Deva, ministrul Agriculturii, Daniel Constantin.

paineÎn cadrul unei întâlniri pe care a avut-o cu mai multi producatori agricoli si primari din judetul Hunedoara, ministrul Agriculturii a mentionat ca exista premisele pentru ca evaziunea fiscala din panificatie sa scada.

„Unul dintre obiectivele pe care le-am avut atunci când s-a redus TVA-ul la pâine si pe tot lantul de productie – la morarit si, dupa aceea, la cerealele care vin pentru aceasta industrie – a fost acela de reducere a evaziunii fiscale. Prin largul concurs al patronatelor din domeniul de morarit si panificatie, si numai – pentru ca si alte patronate, asociatii s-au implicat – au fost identificate foarte multe puncte de evaziune fiscala. Amenzile sunt mult mai mari decât erau în trecut, cred ca de zece ori mai mari. Exista premise foarte bune pentru ca evaziunea sa fie redusa si sa ne îndeplinim si acest obiectiv”, a spus Daniel Constantin.

În ceea ce priveste reducerea pretului la pâine, ministrul Agriculturii a afirmat ca 80% dintre marile centre de vânzare au decis sa adopte aceasta politica de vânzare imediat ce a scazut si TVA. El a precizat ca institutia pe care o conduce nu poate obliga producatorii sa reduca pretul la pâine, apreciind însa ca acest lucru se va întâmpla în baza principiilor concurentei de piata.

„Noi nu putem sa obligam sa se reduca pretul, dar a fost un angajament al marilor magazine de desfacere, ca pretul va scadea. Si eu cred ca având acest procent de peste 80% este un lucru foarte bun. (…) Eu cred ca mai devreme sau mai târziu, pe principii de concurenta, toti vor reduce pretul, în conformitate cu scaderea TVA”, a adaugat Daniel Constantin.

Ministrul Agriculturii a fost prezent vineri în judetul Hunedoara, prilej cu care s-a întâlnit cu autoritatile locale si a deschis o noua editie a Zilei Recoltei, organizata de Primaria Deva.(A, AS – autor: Sorin Blada, editor: Stefan Gabrea), agerpres.ro

Cuvinte cheie: , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie