Cine vrea sa cumpere Oltchim

 

Compania germana PCC, „Petrochemical Holding” Austria, proprietarul RAFO Onesti, si AISA, firma omului de afaceri Stefan Vuza, au fost interesate sa cumpere dosare de prezentare ca sa participe la privatizarea „Oltchim”, potrivit unor surse apropiate situatiei.

Pe lânga aceste companii, jurnalistul Dan Diaconescu si-a exprimat intentia sa cumpere „Oltchim”.
Încerc sa cumpar Oltchim, dar nu singur”, a spus Dan Diaconescu, continuând: „Împreuna cu toti telespectatorii, cu poporul, cu toti oamenii care vor sa subscrie la acest act„.

Investitorii mai au la dispozitie o saptamâna sa cumpere dosare de prezentare pentru „Oltchim”.

Unele surse afirma ca rusii de la TISE vor sa dea Statul Român în judecata, din cauza faptului ca a schimbat regulile de participare la licitatie, în timpul jocului.
Se pare ca aceste schimbari l-au descalificat pe TISE, înainte sa se prezinte la licitatie.

Este interesanta aparitia „Petrochemical Holding” Austria, ca posibil investitor la Oltchim. Compania austriaca detine în prezent 96,5% din capitalul companiei Rafo Onesti.

În luna august, actionarii au aprobat initierea procedurii de negociere în vederea contractarii unui împrumut în valoare de 330 milioane de euro propus de administratorii societatii, de la diversi creditori externi, pentru retehnologizarea si modernizarea Rafo Onesti. „Petrochemical Holding” GmbH Austria a fost înfiintata în anul 1996, având sediul la Viena si un capital social de 200 milioane euro. Obiectul de activitate consta în activitati în petrochimie si investitii financiare. Principalele companii petrochimice controlate de „Petrochemical Holding” sunt RAFO SA din România , Korund si Wellchem, din Federatia Rusa si Grizzy Gas din Polonia, iar în domeniul financiar, Devision Ucraina si Teknol, din Federatia Rusa.

În prezent, Iakov Goldovskiy, reprezentant al Petrochemical Holding, reevalueaza toate posibilitatile de dezvoltare a propriilor afaceri.

Iakov Goldovskiy este consiliat de Grigory Luchansky, un apropiat al lui Rakhat Aliev – ginerele presedintelui Kazahstanului, Nursultan Nazarbaev.

Bursa.ro

Cuvinte cheie: , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie