OICA: Romania are cea mai mare crestere a productiei auto din Europa, si a treia din lume

 

Productia de autoturisme de pe piata locala a crescut cu 45% în primele sase luni ale acestui an, cel mai accelerat ritm de crestere din Europa si al treilea cel mai rapid din lume, potrivit datelor Organizatiei Internationale a Constructorilor de Automobile (OICA).

dacia productieÎn România s-au produs în primul se­mes­tru aproape 225.000 de auto­tu­risme, dintre care 181.300 de catre Dacia, în crestere cu 17% fata de pe­rioa­da similara a anului trecut si aproape 43.500 de catre Ford România la Cra­iova, 2013 fiind primul an întreg de productie pentru B-Max.

„Cel mai probabil saltul în ceea ce priveste productia de auto­tu­risme din România nu va mai putea fi repetat în urmatorii ani. Cu toate acestea, daca Dacia continua sa lanseze automobile atra­gatoare, productia României are în continuare loc de crestere“, a declarat pentru ZF Luca Cifferi, redactorul-sef al pu­bli­catiei Automotive News Europe, cea mai importanta publicatie economica din industria auto europeana.

Spre comparatie, în 2012 România ocupa abia locul 15 pe plan mondial, cu o cres­tere a productiei de autoturisme de doar 5,3% la 326.556 unitati, volum ce i-a asigurat po­zitia a zecea în clasament, fiind depasita atât de Italia, cât si de Belgia. La nivel euro­pean, în primul semestru doar patru tari înre­gistrau o crestere a productiei de masini, prin­tre care Spania, Marea Britanie, Slova­cia si România, în timp ce Franta si Polonia au marcat cel mai mare declin, de aproape 20%. Bogdan Alecu, zf.ro

Cuvinte cheie: , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie